Izvor: RTS, 27.Nov.2021, 20:43

Češki predsednik Zeman izašao iz bolnice

Češki predsednik Miloš Zeman otpušten je iz vojne bolnice u Pragu, u koju je vraćen nakon što je u četvrtak utvrđeno da je pozitivan na koronavirus.
Sedamdesetsedmogodišnji Zeman već je pre dva dana bio otpušten iz bolnice, posle više od mesec dana lečenja, ali je tamo ponovo primljen samo nekoliko sati kasnije, nakon što je bio pozitivan na testu na koronavirus.

"Predsednik je dobio monoklonska antitela, standardni tretman >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za osobe koje pripadaju rizičnim grupama. On je u potpunosti vakcinisan protiv kovida 19, uključujući i treću dozu, i ne ispoljava nikakve simptome bolesti", saopštila je bolnica, prenosi AP.
Zeman je hitno prevezen u bolnicu 10. oktobra, dan nakon izbora za Donji dom parlamenta i lečen je na odeljenju intenzivne nege, a njegovo stanje je pripisano neodređenoj hroničnoj bolesti.
Zemanov kabinet danas je saopštio da će češki šef države nakon izlaska iz bolnice otići u predsedničku palatu u Laniju, zapadno od Praga.
Iz kabineta dodaju i da Zeman planira da, uz propisane mere distanciranja, imenuje za premijera Petra Fijalu, lidera koalicije koja je pobedila na izborima, prenosi AP, podsećajući da je ta ceremonija bila planira za petak ali je odložena zbog zdravstvenog stanja predsednika.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MILOŠ ZEMAN IZAŠAO IZ VOJNE BOLNICE: Predsednik je dobio monoklonska antitela, a evo šta to znači

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Nov.2021

Za kratko vreme je dvaput bio hospitalizovan..Češki predsednik Miloš Zeman otpušten je danas iz vojne bolnice u Pragu, u koju je vraćen nakon što je u četvrtak utvrđeno da je pozitivan na korona virus. Sedamdesetsedmogodišnji Zeman već je jednom pre dva dana bio otpušten iz bolnice, posle...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.