Izvor: B92, 31.Mar.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ceska zainteresovana za projekte u Srbiji, Bugarska i Rumunija za zaobilaznicu

Ceska Republika izdvojila je oko 25 miliona dolara za obnovu Balkana, medjutim na upravo okoncanu spozorsku konferenciju u Briselu nije dosla sa konkretnim projektima, javlja Beta. Po misljenju sefa ceske delegacije, Zdenjeka Matjejke, to je zato sto je Ceska najvise zainteresovana za projekte u obnovi energetike, pre svega u Srbiji. Jedan od projekata van granica Jugoslavije za koji je Ceska zainteresovana je most na Dunavu koji bi zajedno gradile Rumunija i Bugarska.

S duge >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << strane, posle devet godina odugovlacenja, Bugarska i Rumunija su postigle sporazum o lokaciji na kojoj ce biti izgradjen most koji ce omoguciti da drumski i zeleznicki saobracaj koji vodi preko Balkana zaobidje Srbiju. Sporazum potpisan u Bukurestu 27. marta je jedan od prvih konkretnih rezultata Pakta za stabilnost Balkana. Cilj projekta je da stvori transportni pravac sever-jug preko teritorija Bugarske, Rumunije i Madjarske. Prema potpisanom sporazumu, most ce se nalaziti nekih dvadesetak kilometara istocno od granice Srbije, odnosno povezivace bugarski grad Vidin i rumunsku recnu luku Kalafat, javlja Beta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.