Češka ukida PDV na struju i gas za novembar i decembar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2021, 12:53

Češka ukida PDV na struju i gas za novembar i decembar

Češka će se odreći naplate poreza na dodatu vrednost (PDV) za struju i gas na računima domaćinstava u novembru i decembru i tražiće od Brisela dozvolu da nultu stopu zadrži i 2022. godine.

Ministarka finansija Alena Šilerova je izjavila da je odluka o ukidanju PDV-a na novembarskim i decembarskim računima, koju je vlada donela bez čekanja dozvole iz Brisela, odgovor na "izuzetnu vanrednu situaciju" koja zahteva hitnu akciju, preneo je "Blumberg".

Ova mera >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će koštati državni budžet gubitka prihoda od 78,5 miliona evra mesečno.

Portal newsbeezer.com prenosi da vlada koju vodi Andrej Babiš, takođe namerava da predloži izmene zakona kojima bi snabdevanje električnom energijom i gasom trajno bilo izuzeto od naplate PDV-a od sledeće godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.