Češka: Raspad vladajuće koalicije

Izvor: B92, 22.Apr.2012, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Češka: Raspad vladajuće koalicije

Prag -- Lideri tri stranke koje čine češku vladu dogovorili su se da okončaju koaliciju, izjavio je danas premijer Češke Petr Nečas.

Nečas je kazao da bi postojanje vladajuće koalicije zvanično trebalo da se okonča u petak, ali da to ne znači i pad vlade, jer može da se formira nova stranka koja će zameniti stranku Javni poslovi, najmanjeg koalicionog partnera, javio je AP.

Ovo saopštenje usledilo je nakon što je Vit Barta, nezvanični predsedavajući stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Javni poslovi, osudjen zbog davanja mita.

Barta je objavio da će napustiti politiku, ali je odbio da ustupi svoje mesto u parlamentu, što je razljutilo premijera.

Nekoliko članova partije Javna pitanja, uključujući i zamenicu premijera Karolinu Paeke, nakon toga je, ranije ove nedelje, istupilo je iz te partije i formiralo novu grupu koja bi mogla da zameni ovu partiju u parlamentu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Češka: Raspad vladajuće koalicije, vlada zasad ostaje

Izvor: Blic, 23.Apr.2012, 00:05

Lideri tri stranke koje čine češku vladu dogovorili su se da okončaju koaliciju, izjavio je danas premijer Češke Petr Nečas...Nečas je kazao da bi postojanje vladajuće koalicije zvanično trebalo da se okonča u petak, ali da to ne znači i pad vlade, jer može da se formira nova stranka koja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.