Češka: Maske nisu obavezne u većini javnih prostora

Izvor: B92, 11.Maj.2020, 17:38

Češka: Maske nisu obavezne u većini javnih prostora

Vlada Češke odlučila je danas da stanovnici te zemlje od 25. maja više neće morati da nose maske u većini javnih prostora.

Ovaj potez je samo najnoviji primer ublažavanja tamošnjih restriktivnih mera uvedenih zbog pandemije koronavirusa.

Mere koje su češke vlasti uvele sredinom marta bile su među najrigoroznijim u Evropi, a uključivale su i obavezu prekrivanja usta i nosa tokom boravka na javnim mestima.

Iako preporuka za njihovo nošenje na otvorenom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ostaje na snazi, maske će od 25. maja biti obavezne samo u vozilima javnog prevoza, u prodavnicama i nekim drugim zatvorenim javnim prostorima, kao što su pozorišta i bioskopi, navodi Rojters.

Od ponedeljka su ponovo otvorene bašte pivnica, neke škole, frizerski saloni, tržni centri, bioskopi i drugi objekti.

Prema zvaničnoj statistici, u Češkoj je, zaključno sa današnjim danom, potvrđeno 8.136 slučajeva kovida 19, broj preminulih je 281, a više od polovine onih koji su bili pozitivni na testiranju na koronavirus već su se oporavili od bolesti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ČEŠKA UBLAŽAVA MERE Od 25. maja nisu potrebna maske na javnim mestima

Izvor: Blic, 11.Maj.2020

Česi od 25. maja neće morati da nose masku na većini javnih mesta, saopštila je danas češka Vlada.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.