Ćerka člana posade kobnog trajekta izvršila samoubistvo

Izvor: Blic, 26.Jun.2014, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćerka člana posade kobnog trajekta izvršila samoubistvo

Ćerka člana posade južnokorejskog trajekta “Sevol”, koji je sredinom aprila potonuo, pri čemu je poginulo oko 300 školaraca, počinila je danas samoubistvo, saopštila je južnokorejska policija i državno tužilaštvo.

Petnaest preživelih članova posade, među kojima je i otac žene koja se ubila, optuženi su za krivična dela od nemara do ubistva iz nehata, a i južnokorejska javnost se okrenula protiv njih nakon što su objavljeni snimci bezbednosnih kamera na kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se vidi kako neki članovi posade napuštaju trajekt, dok su deca pratila uputstva i ostala na brodu, preneo je Rojters.

Ocu žene koja se ubila, a koji je optužen za nemar, odobren je privremeni izlazak iz pritvora kako bi organizovao ćerkinu sahranu, saopštilo je tužilaštvo.

Ćerka se godinama spremala za ispit koji je u Južnoj Koreji potrebno položiti kako bi osoba mogla da se zaposli u državnoj sluzbi, rekao je jedan policajac iz grada Busana, u kojem je žena pronađena mrtva.

“Moja velika želja je bila da postanem državni službenik, ali mislim da to sada nije moguće. Hvala ti što si me podržavao i žao mi je”, napisala je žena u poruci koji je ostavila svom mužu.

Trajekt “Sevol”, koji je bio prenatrpan i plovio je prevelikom brzinom, potonuo je u blizini jugozapadne obale Južne Koreje 16. aprila na redovnoj liniji od grada Inčeon prema ostrvu DŽedžu. Od 476 putnika i članova posade, njih 339 su bili deca i učitelji iz jedne škole iz Seula. Spasene su samo 172 osobe, dok su se svi ostali utopili.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.