Ćerka Roda Blagojevića: Obama je beskičmenjak

Izvor: B92, 27.Jan.2017, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćerka Roda Blagojevića: Obama je beskičmenjak

Ejmi Blagojević, kćerka bivšeg guvernera Ilinoisa Roda Blagojevića, zamerila je Baraku Obami što poslednjeg dana mandata nije pomilovao njenog oca

Ona je zamerila bivšem predsedniku i što bar nije smanjio kaznu Blagojeviću.

Rod Blagojević je 2011. godine osuđen na 14 godina zatvora zbog korupcije, a između ostalog, tereti se da je pokušao da proda upražnjeno mesto u Senatu nastalo odlaskom upravo Obame na funkciju američkog predsednika, prenose banjalučke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Nezavisne novine".

U pismu prepunom emocija, Blagojevićeva kćerka nazvala je Obamu "beskičmenjakom", jer čak nije želeo da ublaži kaznu njenom ocu poslednjeg dana mandata, kada obično daje pomilovanja.

Ejmi (20), koja studira na Univerzitetu Nortvestern, napisala je da je Obamino ignorisanje nanelo njoj i njenoj porodici duboku bol i da se osećaju izneverenim.

"Slomili ste mi srce… još jednom. Izneverili ste koncept pravde baš poput ostalih bezdušnih pojedinaca, pre Vas. Mislila sam da ste drugačiji. Mislila sam da imate moralni kompas. Ispostavilo se da ste poput ostalih - sebični i beskarakterni", napisala je Ejmi.

Bivši guverner je pisao Obami u vezi ublaženja kazne, a pisma Obami su poslale i njegove obe ćerke.

"Ne možete poreći da ste videli pisma koja smo vam sestra i ja poslale. Skoro sam sigurna da ih je neko stavio direktno pred vas… bar je nama rekao da će tako učiniti", napisala je ona.

Ejmi je još napisala da može da shvati da Obama nije reagovao tokom prvog mandata, pa čak može da shvati i za drugi mandat, jer je pred kraj mandata bio u kampanji Hilari Klinton;

"Ali, ne mogu da shvatim da se ime mog oca nije našlo na listi pomilovanja poslednjeg dana vašeg mandata, kada niste imali ništa da izgubite. Niste morali ni da ga pomilujete, samo da mu smanjite kaznu, pustite ga da dođe kući. Ali, niste… Pustili ste druge poput Čelzi Mening ili teroriste FALN-a. Ali, niste mogli da pustite ovog nevinog čoveka", napisala je Ejmi na kraju pisma.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.