Cerara izdaje strpljenje: Poslednja prilika za Zagreb

Izvor: B92, 25.Avg.2017, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cerara izdaje strpljenje: Poslednja prilika za Zagreb

Ljubljana -- Slovenački premijer Miro Cerar rekao je da je njegovo strpljenje prema hrvatskom stavu o arbitraži "pri kraju".

On je dodao da je predviđeni sastanak s hrvatskim kolegom Andrejem Plenkovićem u Zagrebu možda poslednja prilika da Zagreb prihvati zajedničku implementaciju presude o granici prema odluci suda iz juna.

"Naravno, ako Hrvatska tada ne pristane da sarađujemo u implementaciji arbitražne odluke, moje će se dosadašnje strpljenje izgubiti", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kazao je Cerar, prenosi Hina.

Cerar je to kazao u Divači gde je obišao buduće gradilište nove železničke pruge s Koprom.

Za arbitražnu presudu o hrvatsko-slovenačkoj granici, a na čijoj primeni kao pravno obavezujućoj insistira Slovenija, Cerar je kazao da ne veruje da bi neka članica Evropske unije mogla stati na stranu Hrvatske.

Implementacija presude je pitanje poštovanja evropskog načela vladavine prava i ne verujem da bi neka članica Unije u tome mogla podržati Hrvatsku, rekao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.