Cerar: Slovenija na migrante potrošila 33 milijuna eura

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Feb.2016, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cerar: Slovenija na migrante potrošila 33 milijuna eura

Za privremeni smještaj i opskrbu blizu 480 000 izbjeglica i migranata koliko ih je do sada prošlo Slovenijom te za njihov prijevoz od hrvatske do austrijske granice, vlada je do sada potrošila nešto manje od 33 milijuna eura, izjavio je u ponedjeljak u parlamentu predsjednik vlade Miro Cerar istaknuvši pritom da je Slovenija dobila i znatna evropska sredstva i donacije.

Cerar je odbio tvrdnje oporbe da su stvarni troškovi mnogo veći i da se podaci koje iznosi ne slažu s onima koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << je lani na početku migrantske krize najavljivalo ministarstvo financija, javila je Hina.

Od ukupnog troška koje je imao slovenski proračun za migrante dobar je dio pokriven iz donacija te sredstvima koje je odobrila Evropska komisija, koja je dala prilog od 10,2 milijuna eura, UNHCR je dao 3,6 milijuna eura, Europska banka za obnovu i razvitak (EBRD) 1,5 milijun, a sredstva su dobivena i od poduzeća i privatnih donatora te temeljem bilateralnih ugovora s drugim državama, kazao je Cerar, odgovarajući na pitanja oporbe koja ga optužuje da skriva prave podatke o troškovima i tvrdi da rijeku migranata treba zaustaviti.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Cerar: Slovenija na izbeglice potrošila 33 miliona evra

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Feb.2016

Slovenački premijer Miro Cerar objavio je danas da je Slovenija za privremeni smeštaj i snabdevanje blizu 480.000 izbeglica i migranata u tranzitu, kao njihov prevoz od hrvatske do austrijske granice, do sada potrošila nešto manje od 33 miliona evra...HINA prenosi da je Cerar to naveo u današnjem...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.