Čeoni sudar vozova u Egiptu, 43 osobe poginule FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 11.Avg.2017, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeoni sudar vozova u Egiptu, 43 osobe poginule FOTO/VIDEO

Aleksandrija -- Broj žrtava u teškoj železničkoj nesreći koja se dogodila u Egiptu porastao je na 43, saopštili su egipatski zdravstveni zvaničnici.

Gradski sekretar za zdravstvo Aleksandrije Magdi Hegazi rekao je da je u nesreći povređeno 122 ljudi.

To je najsmrtonosnija železnička nesreća u Egiptu u poslednjih deset godina.

Egipatske železnice saopštile su da je voz koji je iz glavnog grada Kaira vozio za Aleksandriju udario u zadnji deo voza >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je stajao na maloj stanici nedaleko od Aleksandrije.

Sa dolaskom noći, dizalice su pod reflektorima počele da uklanjaju havarisane vozove sa pruge kako bi mogao da se normalizuje saobraćaj. Istovremeno, spasilačke ekipe nastavile su u vagonima potragu za telima i eventualnim preživelima.

Šef hitne pomoći u zapadnom predgrađu Aleksandrije Mohamed Abu Homs rekao je ranije da strahuje da bi broj poginulih i povređenih mogao da se poveća.

Za sada nema informacija o mogućem uzroku sudara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Egipat: Poginulo 43 u sudaru vozova zbog skretnice

Izvor: Mondo, 11.Avg.2017

Broj poginulih u sudaru dva voza na obodu egipatskog grada Aleksandrije popeo se na 43 ljudi, a povređeno je 122 ljudi, saopštili su večeras zvaničnici. Uzrok najverovatnije greška na skretnici...Twitter Embed Code..#3Novices : BREAKING: Head-on train crash horror - 21 dead and dozens injured https://t.co/UyULZ5pvah..A...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.