Ceo državni vrh Hrvatske odao počast stradalima u Jasenovcu VIDEO

Izvor: B92, 23.Apr.2023, 13:05

Ceo državni vrh Hrvatske odao počast stradalima u Jasenovcu VIDEO

Kolonom sećanja od Memorijalnog muzeja do spomenika Cvet kod kog su položili ruže, državni vrh Hrvatske odao je počast žrtvama ustaškog logora Jasenovac.

Prethodnih godina predstavnici jevrejske nacionalne manjine obeležavali su posebno, prošle godine to je učinio i predsednik Hrvatske Zoran Milanović, a ove godine je na komemoraciji povodom godišnjice proboja zatvorenika iz ustaškog logora bio ceo državni vrh, zajedno s predstavnicima svih manjina i predstavnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << antifašista.

Ruže ispod spomenika arhitekte Bogdana Bogadnovića položili su, i počast stradalima odali predsednik Hrvatske Zoran Milanović, predsednik Hrvatskog sabora Goran Jandroković i predsednik Vlade Andrej Plenković.

Komemoraciji su prisustvovali i predstavnici ambasada u Hrvatskoj, među njima i izraelske, kao i predstavnici političkih stranaka, institucija, udruženja i gradova. Među prisutnima je bio i predstavnik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac ali i bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić.

Skup je obeležio i susret Milanovića i Plenkovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.