Centralna bajramska svečanost u El-Džinan džamiji – Direktan prijenos na Sandžak televiziji

Izvor: SandzakPress.net, 23.Maj.2020, 17:57

Centralna bajramska svečanost u El-Džinan džamiji – Direktan prijenos na Sandžak televiziji

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji obavještava vjernike da će se Centralna bajramska svečanost održati u El-Džinan džamiji. Bajram namaz će predvoditi i bajramsku hutbu održati predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić. Svečanost će direktno prenositi Sandžak televizija. Džamija će biti otvorena od 05:30h, a bajram namaz će se klanjati u 05:42h.   The post Centralna bajramska svečanost u El-Džinan džamiji – Direktan prijenos na Sandžak televiziji appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Centralna bajramska svečanost – Muslimani su pokazali zrelost i položili test humanosti i dobročinstva

Izvor: SandzakPress.net, 24.Maj.2020, 08:32

Centralna bajramska svečanost  održana je u El-Džinan džamiji u Novom Pazaru. Obzirom da opasnost od širenja korona virusa još uvijek nije prošla, ove godine bajramska svečanost održana je pod preporučenim uslovima od strane nadležnih organa, pa su džamije bile otvorene od 05:30h, a bajram...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.