Centar posvećen pronalaženju NACISTA: ZABRANITI NEGIRANJE USTAŠKIH ZLOČINA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jan.2019, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Centar posvećen pronalaženju NACISTA: ZABRANITI NEGIRANJE USTAŠKIH ZLOČINA!

Centar Simon Vizental pozvao je hrvatske vlasti da zabrane knjigu „Razotkrivena jasenovačka laž", kao i sva ostala dela kojima se negiraju ustaški zločini počinjeni za vreme NDH

Hrvatsku podsećaju da treba da preduzme sve korake da bi sprečila negiranje Holokausta i istorijskih činjenica.

Centar je saopštenje, koje potpisuje lovac na naciste Efraim Zurof, izdao zbog planirane promocije knjige u organizaciji Društva za istraživanje trostrukog logora Jasenovac.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Za sledeću nedelju u jednoj crkvi u Zagrebu predviđena je promocija knjige „Razotkrivena jasenovačka laž" Josipa Pečarića i Stjepana Razuma.

Iz Centra Simon Vizental ističu da ovo delo negira masovna ubistva Srba, Jevreja, Roma i hrvatskih antifašista u Jasenovcu.

- Društvo za istraživanje trostrukog logora Jasenovac koje sponzoriše ovaj događaj, osnovano je u cilju skrivanja strašnih zločina koje su na Balkanu počinile ustaše. Ove zločine potvrđuju istorijski dokumenti, svedočanstva preživelih i brojna istraživanja uglednih istoričara. Dela poput 'Razotkrivene jasenovačke laži' u Nemačkoj ili Austriji odmah bi bila zabranjena - piše Zurof.

Iz Centra Simon Vizental podsećaju da je Hrvatska članica Međunarodnog saveza za sećanje na Holokaust i da bi trebalo da preduzme sve korake da bi sprečila negiranje Holokausta i istorijskih činjenica.

Navodi se da je kontinuirana pažnja, koja se pridaje naporima usmerenim prema revizionizmu, kontradiktorna međunarodnim obavezama koje je Hrvatska preuzela članstvom u Međunarodnom savezu za sećanje na Holokaust.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.