Izvor: Blic, 30.Okt.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Centar grada pod nadzorom kamera

Centar grada pod nadzorom kamera

ŠABAC - Za samo pet dana od kako je u Šapcu instaliran video nadzor sa 11 kamera na najprometnijim raskrsnicama, kao i u pešačkoj zoni, policija je intervenisala u više od 20 slučajeva nepoštovanja prava prvenstva u saobraćaju, nepropuštanja pešaka na pešačkom prelazu i drugih saobraćajnih prekršaja. Registrovan je i jedna slučaj ispisivanja grafita po fasadi zgrade Šabačkog pozorišta.

Iako se u čivijaškom duhu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poredi sa 'Velikim bratom', od novopostavljenog video nadzora u centru grada većina Šapčana ipak očekuje da će doprineti smanjenju broja krađa i saobraćajnih prekršaja. Pošto je ugrađena najsavremenija oprema renomiranog svetskog proizvođača JVC, kolor kamere imaju mogućnost uvećanja 27 puta, rotiraju se za 360 stepeni, uz mogućnost automatskog i manuelnog manipulisanja i 'patroliranja' po određenim krajnjim pozicijama koje su prethodno zadate.

Opština Šabac je u ovu opremu investirala oko šest miliona dinara, a korisnik informacija je Odeljenje saobraćajne policije. Kontrolna stanica privremeno je smeštena u prostorijama Odseka za informatiku u Javnom preduzeću za upravljanje građevinskim zemljištem, dok se ne završi adaptiranje prostora u zgradi šabačke Policijske uprave. Dobijene informacije se čuvaju mesec dana, a nakon tog roka se arhiviraju.

U drugoj fazi sistema video nadzora biće pokriveni i svi ulazi i izlazi iz grada na obilaznom putu, kao i deo kod Kamičkog mosta.

Sanja Bečejić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.