Cenim Srbe jer se opiru pritiscima

Izvor: B92, 18.Okt.2014, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cenim Srbe jer se opiru pritiscima

I na daljinu osećam kako iz srpskog naroda zrače spontane simpatije prema mojoj zemlji i narodu, da voli i poštuje Rusiju, rekao je Putin.

"Tomislave, kada god budete imali novu ideju, napišite mi, postaraću se za to. Uvažavam Srbiju koja ima svoje stavove i ne podleže pritiscima".

To je, kako saznaju "Novosti", predsednik Rusije Vladimir Putin poručio svom srpskom kolegi Tomislavu Nikoliću, tokom sastanka u Palati "Srbija“, koji je bio zatvoren za javnost.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Za vreme razgovora, prenose dobro obavešteni izvori ovog lista, ruski lider osvrnuo se i na aktuelan, "previše neprijateljski“ odnos Vašingtona prema Moskvi, rekavši da on teško shvata da se na "takvom tonu gradi ozbiljna politika“, ali da se ipak nada da će to shvatiti i u SAD.

Inače, po sletanju na Aerodrom "Nikola Tesla“, prvih petnaestak minuta svoje posete Srbiji ruski predsednik proveo je sa svojim domaćinom Nikolićem mimo kamera, iza zatamnjenih stakala limuzine koja ih je vozila ka Groblju oslobodilaca Beograda.

Nikolić i Putin "rekonstruisali“ su i kako se odvijalo oslobađanje srpskog glavnog grada od nacističkih okupatora, pominjali su i stravične žrtve i borbu Srba i Rusa koji su ginuli rame uz rame, pišu Novosti.

Kada je predsednički "iljušin“ sleteo na beogradski aerodrom, Vladimira Putina je već čekala limuzina koja je ranije dopremljena u prestonicu. Reč je o specijalno konstruisanom "mercedesu", jednom od nekoliko identičnih koje Putin ima u voznom parku. Automobil ima najviši stepen zaštite. Navodno, ovo vozilo može da izdrži i manji nuklearni udar. Iako spolja izgledaju identično, ovaj automobil razlikuje se od "mercedesa“ koji Putin koristi kada je u Moskvi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.