Cena hleba sava maksimalno 46 dinara

Izvor: Blic, 02.Feb.2016, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cena hleba "sava" maksimalno 46 dinara

Vlada Srbije produžila je do 31. jula 2016. godine uredbu kojom se cena hleba "sava" ograničava na maksimalno do 46 dinara.

Uredbom o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna "T-500" pekari se obavezuju da taj hleb od 500 grama mora da čini najmanje 40 odsto njihove dnevne proizvodnje.

Trgovci takođe imaju obavezu da u kompletnom plasmanu hleba, bar 40 odsto dnevne ponude bude hleb "sava”. Uredba, koja je stupila na snagu 1. februara, predviđa kazne do >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dva miliona dinara i zatvaranje objekata do godinu dana, ukoliko se propisi ne poštuju. Hleb mora biti plaćen pekarima u roku od 20 dana.

Vlada Srbije je cenu tog hleba pod trgovačkim imenom "sava", prvi put uredbom ograničila u julu 2011. godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.