Cela zemlja na nogama: Nastavlja se potraga za nestalom Srpkinjom

Izvor: B92, 07.Avg.2023, 12:13

Cela zemlja na nogama: Nastavlja se potraga za nestalom Srpkinjom

Potraga za Tanjom Varajić, koja je nestala u Doboju 4. jula, je u toku, policija i roditelji apeluju na građane da prijave informacije o njenom kretanju.

Otac nestale devojke, Dejan Varajić rekao je novinarima da je Tanja 25. juna otputovala kod bake u Doboj, te da do dana nestanka nije napuštala ovaj grad.

Kaže da na Tanjino kretanje u trenutku nestanka ukazuje samo jedan snimak sa nadzorne kamere u Ulici Jug Bogdana, te da podaci sa njenog mobilnog telefona, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije ponijela sa sobom nakon što je izašla iz stana, nisu od puno pomoći.

Kaže da mu nije poznato da li je stekla prijatelje tokom boravka u Doboju, osim da se jedne noći iz Vidovdanske ulice vratila kući sa jaknom koja nije bila njena, te je ovom prilikom apelovao na vlasnika da im se javi i pomogne u rekonstrukciji okolnosti koje su prethodile njenom nestanku.

Varajić kaže da su potragu proširili i na Banjaluku, gde Tanja ima tetku, ali i na druge gradove poput Dervente, zahvaljujući svim ljudima dobre volje i usluga u Republici Srpskoj i Federaciji BiH koji su nesebično posvećen njenom pronalaženju.

S obzirom na to da je Tanja kanadska državljanka, kaže da su o njenom nestanku obavešteni Europol i Ambasada SAD u Bosni i Hercegovini.

Varajić je apelovao da svi koji su na bilo koji način, direktan ili indirektan, imali kontakt sa tom devojkom ili imaju bilo kakvu informaciju da slobodno podele sa njima ili policijom.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj Dragan Sušić kaže da je intenzivno pretresanje šireg područja, uključujući korita reka, u čemu je angažovana spasilačka ekipa iz Doboja, pripadnici Gorske službe spašavanja iz Zenice i Sarajeva, do sada nije dao rezultate.

On je podsetio da je Tanjin nestanak policiji prijavljen 4. jula, u kojoj je navedeno da je u 1.15 sati izašla iz stana u zgradi u ulici Jug Bogdana, o čemu su obaveštene sve organizacione jedinice, a u cilju pronalazeći je već 5. jula, objavljeno je obaveštenje i nalog za pretres u slučaju da zaglavi na graničnom prelazu.

"Pregledano je više stotina sati video nadzora iz sistema Uprave policije i iz privatnih objekata. Nažalost, njeno kretanje je uočeno tek kada je izašla iz same zgrade", rekao je Sušić.

On je naveo da je došlo i do razmene informacija sa kanadskom ambasadom u Budimpešti i oficirom za vezu kanadske policije, od kojih se u narednom periodu očekuju određene informacije.

Iz Policijske uprave Doboj ranije je saopšteno da je Varajić sitne građe, visoka 163 centimetra, teška 54 kilograma, kratke smeđe kose i plavih očiju.

Na sebi je imala belu majicu i sivu trenerku, a na nogama nije imala cipele.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

OD TANIE NI TRAGA, NI GLASA Nastavlja se potraga za Kanađankom koja je 4. jula nestala u Doboju

Izvor: Blic, 07.Avg.2023

U toku je potraga na pronalasku Tanie Varajić (23) iz Kanade, koja je u Doboju nestala 4. jula, iz policije i roditelji nestale apeluju da građani prijave sve informacije o njenom kretanju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.