Cela presuda je poništena

Izvor: B92, 13.Jan.2020, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Cela presuda je poništena"

Lahor -- Pakistansko pravosuđe poništilo je smrtnu presudu bivšem predsedniku, generalu Pervezu Mušarafu navodeći da je neustavna.

Ranije izrečenom presudom specijalnog suda Mušaraf je osuđen za veleizdaju.

"Cela presuda je poništena", rekao je predstavnik suda u Lahoru.

Poništenje presude je potvrdio i advokat Mušarafa.

Tužilaštvo može ponovo da sudski goni bivšeg predsednika koji je optužen i za druge afere.

Mušaraf >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je krajem decembra osuđen u odsustvu za veleizdaju. Osuđen je jer je 3. novembra 2007. godine uveo vanredno stanje, a optužba se odnosila na njegovu suspenziju Ustava 2007. godine da bi uveo vanredno stanje i time produžio svoj mandat.

Ta mera je tada podstakla proteste, a Mušaraf je podneo ostavku 2008. da izbegne smenjivanje.

General Mušaraf došao je na vlast vojnim udarom 1999. godine i bio predsednik od 2001. do 2008. On živi u Dubaiju, gde se sklonio pošto je dobio dozvolu da ode na lečenje 2016. godine.

General Mušaraf je prvi vojni vođa kojem se ikad sudilo u Pakistanu za ukidanje Ustava.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.