Čekajući sudski epilog - porodica 10 godina u krivoj kući

Izvor: N1 televizija, 09.Dec.2017, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čekajući sudski epilog - porodica 10 godina u "krivoj" kući

U Novom Sadu porodica Bajac već deset godina živi u svojoj kući u centru grada, bez obzira na to što je proglašena nebezbednom, nakon što ju je investitor oštetio prilikom gradnje susedne višespratnice. Iako krov svakog trenutka može da im se sruči na glavu, drugog izlaza nemaju, jer sudski postupak povodom tog slučaja i dalje traje.

Izvor: N1

 Cenu gradnje zgrade platila je stara kuća pored nje. Kada su pre deset godina iskopani temelji višespratnice, napravljena >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je rupa zbog koje su pukli zidovi susedne kuće. Zbog toga, ulaz u dom porodice Bajac praktično je tunel, a sve u kući nagnuto je na jednu stranu.

"Naša zgrada je pucala, pucala, lomila se na jednu stranu i naslanjala na njihov zid. Sad, bukvalno, kad ne bi bilo tog zida, zgrada bi pala", kaže Miloš Bajac.

Noseće grede nisu izdržale teret, a zajedno sa njima, pukao je i priključak na toplovod.

"Tu su bili radijatori i gradsko grejanje. Ostale su samo cevi i dole u podstanici pumpa. Radijatori su u međuvremenu popucali, stan je bio zatvoren, jedno vreme smo se iselili iz stana, i onda sam bio primoran da koristim staru kaljevu peć, koja je postojala jer je ovo salonski stan. Dobro mi sad dođe jer sad ložim drva u nju, u 21. veku", dodaje Bajac.

Život u kući i zvanično je zabranjen. Naime, inspekcija ju je proglasila nebezbednom i naložila porodici da se iseli.

"Ja živim nelegalno u svom stanu. Ona nije napisala ko meni treba da obezbedi stan. Gde ja da se iselim? Ko je mene oštetio? Šta?", pita se Bajac.

Dvojicu investitora zgrade, čija je gradnja prouzrokovala štetu, Miloš je tužio. Pravosnažne presude ni nakon deset godina nema, a po prvostepenoj, jedan od njih dvojice dužan je da mu isplati 30.000 evra.

"Ali taj investitor koji je obavezan da mi isplati - on je u stečaju. On je propao finansijski, a svu imovinu koju je imao prepisao je na decu, na ženu, na roditelje, na Marka, na Janka i on to više ne može da plati. Ovaj drugi još uvek radi, i taj je oslobođen".

Sudski troškovi se za to vreme gomilaju, a zajedno sa njima i kutije lekova koje pije. Kaže, zbog stresa, dobio je šećer i visok pritisak, i plaši se da pravdu - neće ni dočekati.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Deset godina čekanja u nebezbednoj kući

Izvor: N1 televizija, 09.Dec.2017

Čekajući sudski epilog porodica Bajac iz Novog Sada već deset godina živi u kući koju je inspekcija proglasila nebezbednom, zbog oštećenja nastalog prilikom gradnje objekta na susednom placu...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.