Ćeka nas rolerkoster: Sneg, 18 stepeni, pa opet sneg... I još jedna opasna pojava

Izvor: B92, 14.Jan.2024, 17:52

Ćeka nas "rolerkoster": Sneg, 18 stepeni, pa opet sneg... I još jedna opasna pojava

Beograd -- Sledeća nedelja biće neobična po tome što bi trebalo da se pripremimo za česte temperaturne oscilacije.

Temperature će se od onih u minusu kretati do čak 18 stepeni i ponovo se vratiti ispod nule, što je pravi temperaturni "rolerkoster" u samo pet dana.

Kako se navodi u najavi objavljenoj na sajtu RHMZ-a, početkom nove sedmice prvo stiže još snežnih padavina, kao i ledena kiša u nekim delovima zemlje, potom se sredinom nedelje očekuje nagli skok >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << temparature, a zatim u petak ponovo sneg.

"U ponedeljak oblačno i toplije u odnosu na današnji dan, mestimično sa kišom, koja će se ujutru ponegde u Sremu, na zapadu, jugozapadu i jugu zemlje lediti pri tlu. Na planinama će tokom dana padati sneg. Kasnije posle podne na severu Vojvodine, a tokom večeri i noći i u ostalim predelima sa padom temperature kiša će preći u sneg, ali se ponegde u predelima južno od Save i Dunava kratkotrajno ponovo može očekivati i kiša koja će se lediti pri tlu", stoji u najavi RHMZ-a.

U utorak ponovo hladnije vreme uz prestanak slabog snega i postepeno razvedravanje, ujutru u severnim, a sredinom dana i u ostalim predelima Srbije, dodaje se u najavi.

"U sredu i četvrtak toplije, u četvrtak sa najvišom dnevnom temperaturom od 11 na jugoistoku do 18 stepeni na zapadu zemlje, a u Negotinskoj Krajini hladnije, oko 4 stepena. Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni vetar, koji će na planinama usloviti i naglo topljenje snega. U sredu krajem dana i tokom noći, kao i u četvrtak pre podne, oblačno mestimično sa kišom koja će se u Negotinskoj Krajini lediti pri tlu. U četvrtak krajem dana i tokom noći ka petku ponovo se očekuje kiša", tvrdi RHMZ.

Ta kiša će u petak u većini mesta sa padom temperature preći u sneg, a vetar će biti u skretanju na severozapadni pravac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.