Čeka nas najhladnija zima u poslednjih 100 godina?

Izvor: Radio 021, 01.Nov.2014, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeka nas najhladnija zima u poslednjih 100 godina?

Nadolazeća zima biće najhladnija u poslednjih 100 godina, a zahvatiće veliki deo Starog kontinenta, najavljuju britanski meteorolozi.

Navode da će velike količine snega uporno zatrpavati Evropu, praćene veoma niskim temperaturama.

Za januar se predviđa rekordno niska temperatura od minus 27 stepeni i to na većem delu kontinenta, uključujući i predeo u kojem se nalazi Srbija.

Sneg krajem meseca

Meteorolozi u Srbiji se slažu sa britanskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kolegama i prognoziraju da će nastupajuća zima biti hladnija i sa više snega nego prošla.

- Prvi sneg u nižim predelima može da se očekuje u novembru i to drugoj polovini meseca, a pratiće ga, svakako, jače zahlađenje. Poslednja nedelja novembra je uobičajeno vreme za prvi sneg u gradovima. Generalno, prošla zima je bila topla sa malo snega, a ove očekujemo znatno niže temperature i više kiše i snega - navodi meteorolog Nedeljko Todorović.

U periodu od 1. do 17. novembra očekuje se suvo i toplije vreme s najvišim dnevnim temperaturama od 12 do 16 stepeni, oko 6. novembra i do 19 stepeni. Do 25. novembra, uz češću pojavu kiše, srednja dnevna temperatura kretaće se od 6 do 13 stepeni.

U periodu od 26. do 30. ovog meseca predviđa se prosečno toplo vreme, ali sa češćim padavinama, intenzivnijim krajem novembra kada se očekuje da kiša pređe u susnežicu ili sneg.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.