Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jul.2017, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čedomir Jovanović u Potočarima: Nema tog suda koji umesto nas može poneti dio odgovornosti

SREBRENICA - Vlasti se menjaju, društvo ide nekim svojim putem, naravno da na njega utiču i odluke i ponašanja onih koji vode Srbiju. Ta nespremnost vlasti da kroz ove 22 godine kažu ono što se mora reći i vodi politiku koja se mora voditi, pritisla je svakog čoveka više nego sva ova brda oko Srebrenice, rekao je Čedomir Jovanović poslanik u Skupštini Srbije i predsjednik Liberalno-demokratske partije danas u Potočarima gdje prisustvuje obilježavanju 22. godišnjice zločina nad Bošnjacima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
Istakao je da bi pogriješio kada bi rekao da promjena u Srbiji nema, jer ih ima i u Srbiji i u Republici Srpskoj, te naglasio da je važno što danas nije dozvoljen miting podrške u Banjaluci Ratku Mladiću, ali da to nije dovoljno jer sve ide previše sporo.

"Odrasle su generacije, sa jedne strane, uz osećaj velike nepravde, tu mislim na Bošnjake u Bosni, i sa druge strane, generacije koje su taoci te hipoteke, tog ratnog ludila '90-ih i neodgovorne politike koja je na kraju svoj slom doživela u Srebrenici uverena da ubijanje više od osam hiljada ljudi zapravo pobeđuje. To je genocid, i nema tog suda koji umesto nas može poneti dio odgovornosti i dolazim zbog toga. Nadam se da će se ovde vrlo brzo pojaviti i zvanični predstavnici Srbije i RS-a sposobni da urade ono što samo oni mogu da urade kao vlasti iz Banjaluke i Beograda", rekao je Jovanović.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovanović: U Srebrenici se desio genocid, zato sam tu

Izvor: N1 televizija, 11.Jul.2017

U Srebrenici se desio genocid i nema tog suda koji umesto nas može poneti deo odgovornosti, rekao je predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović na obeležavanju 22. godišnjice zločina u Srebrenici. Dodao je da je to razlog zbog kog je u Potočarima i istakao da se nada da će se...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.