Čeda uz Zukorlića: Muftija se priklonio gejevima

Izvor: Vesti-online.com, 10.Feb.2014, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeda uz Zukorlića: "Muftija se priklonio gejevima"

Mada je bilo najava da će Sulejman Ugljanin i muftija Muamer Zukorlić formirati "bošnjačku listu" i zajedno izaći na izbore, muftija se ipak odlučio za Čedomira Jovanovića: njegova Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka (BDZS) i Liberalno-demokratska partija formirali su koaliciju u kojoj je još i Žarko Korać sa ciljem da, osim tradicionalnih glasača LDP-a u drugim delovima Srbije, pridobiju što više glasova Bošnjaka u Sandžaku.

Čeda i Zukorlić: Muftijo, izdao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << si tradicionalne vrednosti Bošnjaka i islama

 

Čim je potpisan koalicioni sporazum koji, ako zajednička lista pređe cenzus, "muftiji garantuje" najmanje dva, a možda i više poslaničkih mesta na bošnjačkim portalima razvila se oštra polemika oko toga da li je muftija trebalo da sklapa koaliciju sa Čedomirom Jovanovićem koji mu je svojevremeno poručivao da se ne meša u politiku("hodže u džamiju") i koji se, što mnoge Bošnjake posebno nervira, zalaže za prava LGBT populacije.

 

Na forumima otvoreno prozivaju muftiju da se priklonio "gej aktivistima" i da je na taj način izdao tradicionalne vrednosti Bošnjaka i islama.

Međutim, muftija sve ovo demantuje i tvrdi da je koalicija sa LDP-om dobra jer u koalicionom sporazumu nema ničega spornog s aspekta vere, nacije i morala.

Muftija poručuje da razlog za brigu nije ni liberalna ideologija LDP-a prema LGBT populaciji jer nije bilo nikakvih ustupaka po ovom pitanju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Čeda uz Zukorlića: "Lični interes iznad svega"

Izvor: SandzakInfo.net, 10.Feb.2014

Mada je bilo najava da će Sulejman Ugljanin i muftija Muamer Zukorlić formirati "bošnjačku listu" i zajedno izaći na izbore, muftija se ipak odlučio za Čedomira Jovanovića: njegova Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka (BDZS) i Liberalno-demokratska partija formirali su koaliciju u kojoj...

Nastavak na SandzakInfo.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.