Čeda na zidu drži uramljeni Kurir!

Izvor: Kurir, 10.Feb.2014, 07:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeda na zidu drži uramljeni Kurir!

Šmeker: Dok Živković i Đilas prekidaju saradnju i agresivni su prema novinarima koji pišu o njima, lider LDP u kabinetu ima naslovnicu našeg lista

BEOGRAD - Politička (ne)kultura.

Kad su u novinskim tekstovima žestoko iskritikovani, političari u Srbiji sasvim se različito ponašaju. I dok jedni (Živković) cepaju novine bez razloga, a drugi (Đilas) fizički uznemiravaju novinarke, predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << koji je često bio na meti našeg i drugih novinarskih pera, neguje sasvim drugačiji pristup. On, naime, ne samo da je uvek odmeren i kulturan u odnosu prema novinarima nego na zidu svog kabineta drži uramljene naslovne strane Kurira!

Politička kultura

Mada je Kurir mnogo puta o Jovanoviću objavio vrlo oštre i kritičke tekstove, on nikad nije prekidao saradnju s našim listom. Jedna od naslovnih strana Kurira s Jovanovićem u glavnoj ulozi je, podsetimo, ona na kojoj nekadašnji studentski lider pokazuje svoj zmijski torzo na Akonkagvi, pod naslovom „Goli Čeda u Južnoj Americi“, objavljena 29. avgusta 2012. godine, a zanimljiv je i tekst „Čeda Jovanović dobio Fidelinku za džabe“ (21. novembar 2012).

Jovanovići nisu ispoljavali ljutnju ni 24. januara ove godine, kad je naslovnicu Kurira krasila upravo Jelena Jovanović, čije smo ekskluzivne atraktivne fotografije objavili pod naslovom „Kakvu ženu Čeda ima“. I dok se u Čedinom slučaju ogleda politička kultura, prošle nedelje imali smo prilike da vidimo očigledne primere političke nekulture. Da podsetimo, najpre je Zoran Živković, predsednik Nove stranke, demonstrativno pocepao Kurir i vređao novinare naše redakcije nazivajući ih „fukarom“ zato što smo objavili da koalicija kojoj se priključio, a čiji je stožer DS, pregovara o saradnji s Muamerom Zukorlićem, bivšim muftijom Islamske zajednice u Srbiji.

Napad na novinarku

Zatim je njegov koalicioni partner Dragan Đilas, lider DS, nakon konferencije za novinare sprečio novinarku Kurira da priđe Živkoviću tako što ju je uhvatio za ramena, prodrmusao i odgurnuo. Poznato je odranije da lider DS ne daje izjave za naš list i da je zabranio svima u stranci da govore za Kurir, zapretivši im da će u suprotnom biti proglašeni izdajnicima.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.