Izvor: Nezavisne Novine, 14.Nov.2016, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cazin: Muslimanska porodica obnavlja pravoslavnu crkvu (VIDEO)

CAZIN - U selu Osredak u Cazinu, prije rata u Bosni i Hercegovini, živjeli su Bošnjaci i Srbi. Vremenom su se svi stanovnici srpske nacionalnosti raselili. Za sobom su ostavili crkvu i groblje koje je bilo u sve lošijem stanju.

Posljednjih godina crkvu i groblje renovira i održava muslimanska porodica.

Porodica Keranović jedina radi na obnovi crkve s obzirom da ostali mještani nisu oduševljeni idejom.

Sinovi Samir i Mensud studiraju građevinu pa im >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je ovo odlična prilika da pokažu šta znajui nauče još nešto novo, a i majka Fatima često pomogne suprugu Mesudu dok su sinovi u školi.

Ovaj potez muslimanske porodice da renovira pravoslavnu crkvu novčano podržavaju komšije Srbi koji su izbjegli odavde i godinama žive širom svijeta.

Mesud ističe da bi najviše volio da se svi vrate na svoje, žali što nas je rat podijelio i nada se da će se neki ipak vratiti, da će se družiti, bez obzira na vjeru.

(Al Jezeera)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NEK ČARŠIJA MISLI ŠTA HOĆE, ALI TO JE NJIHOVA SVETINJA Bošnjaška porodica Keranović sama obnavlja pravoslavnu crkvu kod Cazina

Izvor: Blic, 14.Nov.2016

U selu Osredak u Cazinu pre rata u Bosni i Hercegovini, živeli su Bošnjaci i Srbi. Vremenom su se svi stanovnici srpske nacionalnosti odselili, a za sobom su ostavili crkvu i groblje koje je bilo u sve lošijem stanju...Poslednjih godina crkvu i groblje renovira i održava bošnjačka porodica Keranović....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.