Čavić osvojio zlatnu medalju na 50 m leptir

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2009, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čavić osvojio zlatnu medalju na 50 m leptir

RIM - Srpski plivač Milorad Čavić osvojio je zlatnu medalju na 50 metara leptir stilom na prvenstvu sveta u Rimu pošto je danas trijumfovao u finalnoj trci u vremenu novog nacionalnog rekorda i rekorda svetskih prvenstava - 22,67 sekundi.

To je prva zlatna medalja za Srbiju na prvenstvima sveta u plivanju.

Tadić čestitao Čaviću

Predsednik Srbije Boris Tadić čestitao je danas našem plivaču Miloradu Čaviću osvajanje zlatne medalje u trci na 50 metara >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u delfin stilu na Svetskom prvenstvu u Rimu.

"Najiskrenije Vam čestitam osvajanje zlatne medalje za Srbiju. Ponosimo se Vama. Želim Vam puno uspeha u nastavku takmičenja", poručio je predsednik Tadić.

Srebro u današnjoj trci osvojio je Australijanac Metju Target rezultatom 22,73, a bronzu svetski rekorder Španac Rafael Munjos sa 22,88 sekundi.

Najbolji srpski plivač izjavio je da je veoma ponosan na istorijsku zlatnu medalju, osvojenu danas u finalu trke na 50 metara leptir stilom.

"Ovo je sjajna stvar, sjajno je osvojiti prvu medalju za Srbiju na šampionatima sveta. Pripremao sam se za ovu trku, ali je sve bilo neizvesno, pošto nikada ne možete da znate šta će uraditi svetski rekorder Rafael Munjos", izjavio je Čavić.

On je izrazio zadovoljstvo što je trijumfalno započeo šampionat, na kojem ga očekuje i nastup na 100 metara leptir, koja je njegova glavna disciplina.

"Danas sam bio najbolji, jer sam dobro tempirao formu i veoma sam srećan. Ovo je zaista odličan start za mene i sada predstoji da se dobro pripremim i za trku na 100 metara. Ako sve bude u redu, trebalo bi da izborim finale, a posle ćemo videti", rekao je Čavić, koji bi u finalu trebalo da ponovo odmeri snage sa Amerikancem Majklom Felpsom.

Srpski plivač je zlato na 50 metara leptir osvojio rezultatom 22,67 sekundi, što je novi nacionalni rekord i rekord svetskih prvenstava. Srebro i bronza pripali su Australijancu Metjuu Targetu i Špancu Munjosu, koji je važio za glavnog favorita.

Rezultati finala:

1. Milorad Čavić (Srbija) 22.67

2. Metju Target (Australija) 22.73

3. Rafael Munjos (Španija) 22.88

4. Jakob Andkjer (Danska) 22.93

5. Nikolas Santoš (Brazil) 23.00

6. Džejson Danford (Kenija) 23.04

7. Albert Subirats (Venecuela) 23.07

8. Duje Draganja (Hrvatska) 23.10

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.