Čaves se vratio kući

Izvor: B92, 17.Mar.2012, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čaves se vratio kući

Karakas -- Veneculeanski predsednik Ugo Čaves posle skoro tronedeljnog lečenja na Kubi vratio se danas u Venecuelu gde ga je pozdravilo više hiljada pristalica.

Obraćajući se okupljenim s balkona predsedničke palate Čaves je poručio da će pobediti na izborima u oktobru, tražio jedinstvo u narodu i guvernera jedne provincije, koji je kritikovao vlast, proglasio "izdajnikom revolucije".

"Ovo je teška bitka i biće teška, ali ćemo pobediti", rekao je Čaves kojem je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Kubi krajem prošlog meseca uklonjen tumor iz predela karlice.

Po izlasku na balkon Čaves je podigao pesnicu, slao poljupce pristalicama i potom zajedno s muzičkom grupom pevao venecuelanske narodne pesme.

"Da nam dugo živi Venecuela", poručio je okupljenima Čaves. Naveo je da je operacija na Kubi bila uspešna, a rekao je i da oseća da prema narodu ima obavezu da živi.

Čaves je kazao da mu je na Kubi uklonjen tumor iz istog dela tele gde mu je sličan tumor uklonjen prošle godine.

Posle prve dijagnoza da boluje od raka, Čavesu je u junu uklonjen tumor veličine teniske loptice. Posle je primio četiri doze hemoteraopije. Iako je prvobitno rečeno da testovi pokazuju da više nema kancerogeznih ćelija, prošlog meseca je najavio da opet ide na operaciju na Kubu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.