Časopis Plima - novi talas talenata u vizuelnim komunikacijama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2019, 03:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Časopis Plima - novi talas talenata u vizuelnim komunikacijama

U organizaciji nacionalne platforme "Srbija stvara" danas će biti promovisan časopis "Plima" - posvećen najtalentovanijim đacima i studentima iz oblasti vizuelnih komunikacija, sa više od 20 umetničkih škola i akademija.

Na promociji časopisa, u Jugoslovenskoj kinoteci, obratiće se premijerka Ana Brnabić i urednik časopisa Slavimir Stojanović, najavljeno je iz Vlade Srbije.

"Plima" je godišnji časopis studenata i đaka iz Srbije koji se školuju za vizuelne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << komunikacije, a nastao je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu sa idejom da se na jednom mestu okupe radovi studenata iz čitave Srbije koji, u ovom trenutku, predstavljaju vrhove kreativnosti u oblasti vizuelnih umetnosti.

Ključni razlog za pokretanje ovakvog časopisa je skretanje pažnje javnosti na nadolazeći plimni talas novih i mladih talenata.

Uredništvo časopisa čine profesori sa Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, a glavni urednik časopisa je Slavimir Stojanović, grafički dizajner, vizuelni umetnik i pisac.

Časopis je dvojezičan, na srpskom i engleskom.

"Plimu" je podržala nacionalna platforma za promociju kreativnih industrija "Srbija stvara" (Serbia creates), koja je, kako se navodi, u ovoj inicijativi videla potrebu da se ljudima u Srbiji, ali i svetu, predstave nova imena vizuelnih komunikatora, grafičkih dizajnera, tipografa, ilustratora, animatora i fotografa.

Platforma "Srbija stvara" obuhvata sistemske mere za razvoj sektora kreativnih industrija i inovacija, kao i jačanje kulturne diplomatije i pozicioniranje Srbije kao zemlje kreativnih, inovativnih i autentičnih ljudi i ideja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Brnabić: Država ulaže u kreativnost mladih ljudi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2019

Časopis "Plima", koji je posvećen najtalentovanijim đacima i studentima u oblasti vizuelnih komunikacija sa više od 20 umetničkih škola i akademija, predstavljen je večeras na svečanosti u Jugoslovenskoj kinoteci uz prisustvo predsednice Vlade Ane Brnabić...Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.