Časne sestre krale novac iz katoličke škole - da bi se kockale u Vegasu

Izvor: B92, 12.Dec.2018, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Časne sestre krale novac iz katoličke škole - da bi se kockale u Vegasu

Časne sestre koje rade u katoličkoj školi u Kaliforniji proneverile su 500.000 dolara.

Mari Kruper i Lana Čang, časne sestre katoličke škole Sent Džejms u Torensu blizu Los Anđelesa, priznale su da su proneverile oko 500.000 dolara i potrošile ih u kazinima Las Vegasa.

Njih dve, koje za sebe kažu da su najbolje prijateljice, uzimale su novac sa računa na koji su uplaćivane školarine i donacije.

Novac za putovanje i kockanje su uzimale tokom perioda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od deset godina.

Časna sestra Meri Kruper bila je direktorka škole 29 godina, dok je Lana Čang radila kao učiteljica dve decenije.

Uprava katoličke škole Sent Džejms saopštila je da su sestre izrazile "duboko kajanje" zbog svojih postupaka, dodajući da, iako je policija obaveštena, protiv njih neće biti podignuta tužba.

"Sestre su potvrdile da su uzimale novac i sarađivale su u istrazi", navodi se u saopštenju na sajtu škole.

Biskupija Los Anđelesa je saopštila da je crkva otkrila da novac nedostaje tokom rutinske provere.

Monsinjor crkve Majkl Majers napisao je u pismu oštećenima: "Sestre su mi se obratile, i zatražile od mene da i vama prenesem, da se duboko kaju za svoje postupke. Traže vaš oproštaj i moliće se da ga dobiju."

Časne sestre su, navodno, sakrivale tragove tako što su umesto depozita polagale čekove kao pokriće kada je trebalo da se plati školarina ili druge taksa, za šta su dobijale novac. Taj novac su zatim prebacivale na poseban privatni račun i trošile ga u kazinu.

I roditelji dece koja idu u katoličku školu su obavešteni o događajima.

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Časne sestre krale novac iz katoličke škole - da bi se kockale u Vegasu

Izvor: Radio 021, 12.Dec.2018

Časne sestre koje rade u katoličkoj školi u Kaliforniji proneverile su 500.000 dolara...Getty ImagesČasne sestre - u kazinu?..Mari Kruper i Lana Čang, časne sestre katoličke škole Sent Džejms u Torensu blizu Los Anđelesa, priznale su da su proneverile oko 500.000 dolara i potrošile ih u kazinima...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.