Izvor: Blic, 17.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Carinik na biciklu

Učestala su hapšenja carinika i svako ko misli da je ova tako važna služba korumpirana i kriminalizovana nije u krivu.

Koliko su carinici korumpirani najbolje svedoči njihova imovina koji mnogi ne umeju i ne znaju da sakriju.

Carinike je još Mihalj Kertes učio da kradu, a ta rabota vam je kao vožnja bicikla kad se jednom nauči ne zaboravlja se. Bracikini kadrovi nikada u potpunosti nisu uklonjeni iz carine, a među njima je bilo i eksperata za "praćenje" švercovanih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << cigareta, automobila, nafte, kokaina i oružja.

Može uprava carina da se trudi koliko hoće i da objašnjava kako cela služba nije takva, i kako učestala hapšenja mogu da "stvore pogrešan utisak o službi u celini". Malo ko će im verovati.

Naročito zbog toga što rukovodstvo carine ništa ne čini da otkrije kriminalce u svojim redovima. I što se zna da u samom vrhu carine postoje oni koji štite interese špeditera koji su koliko do juče bili organizatori šverca a sve pod firmom legalnog uvoza.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.