Carinik i policajac pali zbog mita

Izvor: Mondo, 24.Feb.2015, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Carinik i policajac "pali" zbog mita

Uhapšeni su M. D. (1977), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo davanje mita, policajac S. K. (1982) i carinik E.Č. (1974) zbog osnova sumnje da su počinili krivično delo primanja mita. Oni su zadržani u pritvoru.

Foto: Ilustracija Guliver/Getty Images/Thinkstock

Sumnja se da se carinik E. Č. dogovorio sa M. D. da mu da 500 evra, kako bi M. D. mogao neometano da pređe granični prelaz Đala, sa većom količinom tekstilne robe, bez >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << potrebne prateće dokumentacije, saopštio je MUP.


Takođe se sumnja da je u dogovoru sa policijskim službenikom S. K. fiktivno evidentirao pregled vozila, bez uvida u robu koja se prevozi, kao i da je za učinjenu uslugu dobio 380 evra.

Policija je prilikom pretresa pronašla novčanice za koje se sumnja da su predmet pomenutog krivičnog dela.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.