Carina: Sprečena dva pokušaja ilegalnog iznošenja oko 240.000 evra

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jul.2017, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Carina: Sprečena dva pokušaja ilegalnog iznošenja oko 240.000 evra

Carinici su danas na graničnom prelazu Gradina između Srbije i Bugarske sprečili dva pokušaja stranih državljana da iz Srbije ilegalno iznesu oko 240.000 evra, saopšteno je iz Uprave carina.

Kako se navodi u saopštenju, devize su prvobitno pokušali da sakriju dvojica belgijskih državljana turskog porekla koji su u jutarnjim časovima na prelaz stigli BMW-om X6, belgijskih registracija.

Pedesetogodišnji vozač carinicima je carinicima rekao da nema ništa da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prijavi, ali je tokom pretresa kod suvozača otkrivena veća količina neprijavljenih deviza, odnosno utvrđeno je da je suvozač struk obmotao maramom ispod koje su se krile tri koverte sa 292 novčanice od po 500 evra.

Još jedan slučaj krijumčarenja novca zabeležen je popodne, kada je na izlaznu stranu prelaza džipom marke "Porsće" iz Holandije doputovala porodica holandskih državljana turskog porekla koji su carinicima rekli da osim 10.000 evra nemaju šta da prijave.

Vršeći kontrolu prtljaga, carinici su u jednom od kofera, pronašli pakovanje vlažnih maramica u kojima je u najlonskim kesama bilo upakovano 100.000 evra. Prekršiocima je vraćeno po 10.000 evra, što je iznos koji putnici nisu u obavezi da prijave carinicima prilikom prelaska granice, dok je preostalih 236.000 evra privremeno zadržano, do presuda koje će biti donete po hitnom postupku. Na prelazu Gradina je u poslednje dve nedelje sprečen iznos više od 550.000 evra.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.