Čanak cepa Srbiju!

Izvor: Glas javnosti, 25.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak cepa Srbiju!

BEOGRAD - „Status Kosova“ je na najgori mogući način već godinama pretvoren u „status Srbije“. Poslednjih meseci, sa dovođenjem procesa do belog usijanja, i status Vojvodine sve više prerasta u „status Srbije“ sa najdalekosežnijim posledicama. Ne samo zato što i „vojvođansko pitanje“ sve više remeti odnose unutar vlade i vladajuće koalicije, niti zato što je pre neki dan završena Treća vojvođanska konvencija zatražila „novi istorijski dogovor sa Srbijom“ i uređivanje“ >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << odnosa između dva entiteta“ kao da su Novi Sad i Beograd u dve različite države koje tek treba da odluče hoće li napraviti federalnu ili konfederalnu zajednicu.

Međutim, status Vojvodine nije jedini „remetilački faktor“ unutar vladajuće koalicije, pri čemu su u glavnim ulogama DS, LSV i mađarske stranke i poslanici. Jer, već se dogodilo da su se poslanici DS-a i SRS-a našli na istoj strani, glasajući protiv predloga LSV-a u pokrajinskom parlamentu.

Procena NIS

Naime, LSV je tražila da se na dnevni red sednice uvrsti predlog o potrebi obeštećenja Vojvodine, po kome bi „Srbija trebalo da obešteti Vojvodinu sa 840 miliona evra zbog prodaje NIS-a u bescenje“. Kako je obrazložio šef poslaničke grupe LSV Branislav Bogaroški, postoji prostor za obeštećenje Vojvodine, jer je vlada odlučila da proda NIS za 400 miliona evra, a njegova realna tržišna cena, odnosno vojvođanskog „Naftagasa“ je 2,2 milijarde evra. Prema njegovim rečima, sporan je dogovor između republičkog i pokrajinskog premijera o visini sredstava koju će Vojvodina dobiti prodajom NIS-a.

- To što su se njih dvojica dogovorili da će Vojvodina dobiti 90 odsto od 400 miliona evra prodajom NIS-a ne menja činjenicu da je njegova vrednost 2,2 milijarde evra, koliko je procenio nezavisni revizor. Dakle, mogli su se Cvetković i Pajtić dogovoriti da procenat bude i 110 odsto, ali od toga nikakve koristi za Vojvodinu - rekao je Bogaroški.

Međutim, činjenica da je ovaj predlog podržalo tek pet poslanika LSV-a, dok je 94 bilo protiv, nije mnogo obeshrabrila ligaše, jer su najavili da će biti istrajni kao i u slučaju koncesije za autoput Horgoš-Požega.

Dogovorom Cvetkovića i Pajtića nisu bili zadovoljni ni radikali. SRS je ocenila skandaloznom odluku da se 90 odsto novca od NIS-a, koji je državno preduzeće, dodeli pokrajinskom budžetu i upozorili da tako ozbiljna državna pitanja ne mogu da se rešavaju unutarpartijskim dogovorima u koje javnost nema uvida. Takođe su postavili pitanje vladi na osnovu kog zakona će taj novac biti uplaćen u pokrajinski budžet.

Razdor u DS

„Otrovne strelice“ iz pravca pokrajine ka demokratama stigle su i izjavom lidera SVM-a Ištvana Pastora, u kojoj tvrdi da sudbina Statuta Vojvodine zavisi od odnosa unutar DS-a.

- Sudbina Statuta zavisiće od toga koja će struja prevagnuti unutar te stranke, odnosno da li će prevagnuti provojvođanska, koja iskreno želi da decentralizuje Srbiju, ili će prevagnuti one druge snage koje su centralističke - objasnio je Pastor.

Kako je rekao, te centralističke snage unutar DS-a u suštini se ne razlikuju od političkih snaga koje su dominirale devedesetih godina prošlog veka.

Kada ce se u ovoj drzavi hapsiti za izdaju i rusenje sopstvene drzave? Ovo ponasanje nijedna drzava ozbiljna drzava ne bi tolerisala.

Pa gde ste vi bili do sada ako niste znali gospodin Canak je odavno na platnom spisku u Zagrebu.

Canak je otvoreni ustaski separatista ali najvecu krivicu pored njega snosi DS koji sve to tolerise.

Dokle...?

Ovo je strasno - koja bre Vojvodina trazi pravo na NIS?

Pa u NIS su ulagali svi gradjani Srbije iz budzeta i udeo Vojvodine je tu najvise 25%, a Beograd daje u budzet 50% sredstava, prema tome NIS je toliko samo beogradski.

Odakle toj pokvarenoj politickoj balavurdiji koja je izmilela 90-tih i to preko finansiranja od strane Sorosa, CIA, MI6 i ostalih black-ops i secret-ops projekata, pravo da dele Srbiju kako oni hoce.

Odkud ovom Pastoru pravo da karakterise politicare u Srbiji, a on je taj koji prica jezikom iz 90-tih, a svog sina je uvalio u stranku i u vladu cim je i sebe uvalio. Onaj Canak je trebalo da zaglavi bukagije jos fok je lomio tablu RTS-a i drao se kao mamlaz na TV-u. Tada ga je spasio Djindjic, a sada ga ovi iz DS opet cuvaju dok on pljuje i razgradjuje Srbiju. Spasili su ga i 2000 kad je na mitingu DOS-a na Trgu Slobode pozvao da se 'krene na dedinje i da se obesi djubre' - tada je milicija mogla to da uzme kao razlog i da uleti u miting da nas sve pobije, jer ta pregojazna sekapersa ne vodi racuna o tome sta blebece i ko ce da nagrabusi umesto njega. Taj Canak je fasista par ekselans, jer su mu takve metode delovanja, bez obzira sto on kaze da se zalaze za demokratiju, posto bi pobio sve koji misle drugacije od njega. On je jedini koji je mogao da se nadlaje sa Seseljem u TV duelu....i sada da mi takav pajac drzi pridike o demokrartiji, a samo hoce da apa u svoj dzep otimajuci ood Srbije. Propali muzicar misli da moze da uzima baksis na silu kada je na vlasti....

Eh, Srbijo jadna li si, kakve si izglasala i kakvi ti cine vladu.

Gorane, svaka ti je na mestu. Još kad bi tako mislila većina u Srbiji, ne bi separatističko-teroristički šljam razbijao Srbiju, nego bi se bavili realnim problemima i Srbije i njenih autonomnih pokrajina.

Čanak je primer izgubljenog komunističkog deteta sa košmarom Brozizma-Kardeljizma. Naravno tu je i platni spisak jednog proizvođaća cigareta.

Tip koji realno nemože dobiti 20 posto ni u Vojvodini . Nemože u Srbiji dobit ni 5 posto . Otud Vojvodina kao privatna gubernija da se utali u koalicije. Sećam se onog "politbiroa" DOSa gde je Čanak najviše arlaukao iako je imao najmanji demokratski kredibilitet. Stranke koje su nastale iz Demokratske stranke (DS, DSS, LDP. DHSH.....) trebali bi da se sjete Mihiza, Čavoškog, i drugih slobodnomislečih Srba u broznim vremenima.

Nije Čanak toliki problem, problem su oni koji prave koalicije sa njim . Jednostavno ako DS pravi koaliciju u Vojvodini sa Čankom ,glasate za neku drugu sličnu stranku koja neće sa njim koalirat i to je jasan znak da to ne rade .

A što se Pastora tiče i njegove usporedbe , meni se isto tako čini da su "decentralističke " snage slične onima iz 41 sve sami Honvedovci i Domobrani.

Pozivat se na ustav iz 74 je isto koda zazivate samoupravljanje, Sloveniju smatrate privremenozauzetim teritorijem (niko nema pravo potpisati kapitulaciju SFRJ :-) )

A širu društvenu zajednicu pozovete da se obračuna sa Hortijevcima

večinski izborni sistem bi uništio lift partije

Ovog ustašu kad vidim počinjem da verujem u Darvinovu teoriju, bar u ovom slučaju! Neznam zašto ovakve idiote trpi ovaj narod i zar nema neka služba za uklanjanje ovakvih džukela! On od'kad se rodio mrzi Srbiju, to znaju i vrapci da je neprijatelj ove zemlje a mi mu dajemo platu da se šepuri po skupštini.Kad bi imali pravog predsednika ovakve bi demokratska noć progutala i brzo bi se otarasili stranih krpelja.Nebi imao ko da narod deli po regijama,opštinama,ulicama...!Ima on i svoje koleginice koje su iste, ako ne i gore od njega, da im ne nabrajam imena jer su toliko odvratna da ćemi tastatura blokirati.Takvi nam zemlju blate a mi ko nenormalni puštamo da rade šta hoće ko da imamo dve Srbije. Šta bi u Grčkoj bilo s takvima? Ja mislim da mu tamo nebi trebala više štaka ,bio bi pocepan kao Srpska skupština. Treba da se ugledamo na Grčku braću kako se suprostaviti anarhiji vlasti i stranim plaćenicima.

...." iskreno zeli da decentralizuje Srbiju' --- pominje neki tamo kao da je to , bozemoj pozitivna stvar ..{ valjda misli zato sto pocinje sa 'de" kao i demokratija ]\

Kada vec pomenuh demokratiju ,a uzeh da pisem , bas citam Hermana Hesse-a koliko ismejava demokratiju u Nemackoj ---90 %naroda glasalo za Hitlera .30-ih.

I , sta je vaznije obicmom coveku : pun novcanik , hleb za porodicu ---ili "ravnopravnost" sa bogatasem , jer , eto , obojica IMAJU PO JEDAN GLAS ---pa radije bi obican covek DA IMAJU ISTO PARA ---, kakvi bre glasovi na prazan stomak ....

Eto , imam i ja prava ovo da slobodno kazem , sve dok ne cita vise hiljada ljudi [ jer je CENZURA okinula najvrednije u "GLAS'-u , rubriku "Pisma Citalaca "

Sta misliti o bilo kom predlogu coveka koji je tri puta padao s motora i ostao invalid, a nista nije naucio iz takvih iskustava!? Onda nije ni cudo sto tako razmislja! Ocigledno mu je zelja da bude nesto kao 'krunski princ' kraljevine Vojvodine!!

Za ovakvo delovanje bi ih sve pohapsili u svakoj normalnoj zemlji. Razumem ja madjare.....oni srbiju ne smatraju svojom drzavom i za njih je vojvodina jedna od njihovih "zupanija". Ali bre ne razumem Srbe koji to rade. U zatvor sa svima......ovo se mora saseci dok jos nije prekasno. Inace.....ode i vojvodina.

Kao sto mi je mirna glava od kada nema Kosova, nadam se da ce i ovo otcepljenje da se desi. Ova bagra nas ne bi uvela u EU ni za zivu glavu, zasto kada oni imaju mesecnu platu 30 000 evra a u EU bi imalo malo vise na godisnjem nivou. Zato podrzavam Vojvodinu u svom otcepljenju i nadam se da cemo onda kao regije uci u EU. A ovi krokodili, kada vise ne bude bilo bare, pojesce se izmedju sebe.

o cemu pricas majmune jedan sta ti podrzavas tvore jedan kakvo otcepljenje i deljenje nemoj ovde da lupetas lupezu jedan ukoliko ti se ne svidja zemlja u kojoj zivis a ti lepo put pod noge

Ovo je sve bas vama po volji , ali sada je stvarno gotovo . Nemozete i necete nikada preboleti sto su RUSI kupili N. I. S. , jer ste svesni da od odcepljenja Vojvodine nema nista jer vam to sada RUSIJA nece NIKADA dozvoliti iako su uz vas i E.U. I Amerika mislim na vas koi ste za odvajanje Vojvodine , a pogotovo mi je milo radi nekih manjina na severu . SRECNA VAM 2009 godina sa RUSIMA u SRCU VOJVODINE . ZIVELI.

Lako ce jedno preduzece da se podeli u dva regiona odnosno dve drzave, pa nevodi Vovodina gubitnicku politiku nego Srbija. Biceo zbogom Srbijo i to ubrzo.....

Zivela Ausrtougarska.

A jeli kako to da svi bas svi beze od Srbije, bas tako jako smrdi?

Odbrojavanje je počelo 24 aprila 2008 god. (7516god,)..... zar ne primećujete.... od 21 12 2012 (7520g.) vikćeš ti živela Srbija..... otom potom.... posmatraj i uči .... bićemo savremenici nestanka genocidnih tvorevina USA,KANADA,AUSTRALIJA i njihovih tvoraca,prišipetlji....stvarno misliš da će uništitelji crvenih ljudi i prvorođenih (Aboridžini) ostati nekažnjeni.

Bože sačuvaj Srbe od surovosti zapada i podmuklosti Vatikana.

Stvarno misliš da je Papa zamenik Sina Božjeg?

Ne beže SVI. Ne postoje SVI. Postoje ISTI, koji kao i ti iz iste septičke jame dolaze.

Vojvodino tvoji robovlasnici Te pozdravljaju !

Kada ce konacno Canak biti uhapsen?

Neće pre Velje , sigurno !

Све је више доказа да је Борис Тадић заштитник свих разбијача Србије. Управо, због Тадићевог деловања и дејства са позиције Председника Србије, разбијачи Србије могу да раде на разбијању Србије без опасности да ће бити кажњени. Пре ће мене власт казнити због овог текста у коме браним Србију, него што ће казнити фашистичко-усташке разбијаче Србије.

У овој Србији људи се прогоне за вербалне "деликте" према функционерима НАТО пакта и злочиначке АНТИСРПСКЕ АМЕРИКЕ, бомбардерске Америке, а разбијачи Србије типа Чанка, Чеде Јовановића, Динкића, Ризе Хаљимија, Бојана Пајтића, Агоштона,...

Од председниковања Бориса Тадића разбијање Србије тече глатко, по плану, као што је по плану изведено све што се са Србима и Србијом догађа од 1991. године до данас.

Коме ово није јасно ??? И зашто "није јасно"???

On i jeste ključna figura. Na položaju predsednika (Srbije: kako ovo tužno zvuči) je došao tako što je pokupio sav separatističko-srbomrzački šljam da dođe do funkcije, kupio SPS, možda i neke radikale (?). Sada nam njegovi ,,pomoćnici" predlažu razbijanje Srbije. I još jednom. Hteli to da priznamo ili ne, on je sakupio onih famoznih 2% glasova više od svog protivkandidata. A još ako neko kaže da je glasao za Tadića i da je za očuvanje Kosova i Metohije u sastav Srbije...jeste i onda je mrmot zamotao čokoladu...

Boli Tadica ona stavr za Srbiju on u sebi ima crnogorske krvi,Srbija mu je kao druga domovina gde je na funkijama....

Niti ce Canak biti uhapsen, a jos gore - niti ce Vojvodina ostati u sastavu Srbije. Sta vi mislite, zasto su bas Rusima prodali NIS? Pa da bi imali koga da moljakaju da im sacuva Vojvodinu kada alavi Zapad krene u nova komadanja i "osvajanja" A Ruse zaboleeee...e.e.e.e ehej... kao sto su nam "pomogl" da "sacuvamo" Kosovo, a da ne pricam kako je Milosevic toliko dopizdio Jeljcinu da je ovaj poceo oruzje prodavati Hrvatima, samo da satru bagru i da ovaj vise prestane da laje iz Beograda

!

Onog momenta kada Rusi iscede sve sto se moze iscediti iz NIS-a, onda sledi baj-baj Vojvodina.

Vi koji mislite da ce se Rusija kaciti sa ostatkom sveta zbog usrane Srbije - gadno se varate!

Srbi su se nekom jako gadno zamerili, nekoga su jako gasno ocepili, i taj ce im sada vratiti stostruko, ubiti ih u pojam da se vise nikad ne dodju k-sebi. Samo pogledajte oko sebe i sve ce vam biti jasno!

Za Beogradski Pasaluk - SPREMNI! :)

Svaka cast Petronije,sve sto si rek'o je tacno.Bravo,tako govori uchen i razuman covek. To je realnost!

slusaj ti smradu jedan to sto smo se mi zamerili nekom putem junastva je nas problem piculinu jedan a sto se tice vojvodine uvek ce biti u sastavu SRBIJE a oni siptarski smradovi ce dobiti svoje jednoga lepoga dana pa bilo za 5 ili 50 godina ZIVELA SRBIJA

kako se to radi u demokratskom svetu i državi o kojoj najlepše mišljenje imaju i Lightica i Biserko i sve domaće zalaguše za mir

http://www.globalsecurity.org/intell/world/israel/shin_bet.htm

Da je u pitanju bilo koja drzava i da je u toj drzavi jedan funkcion er(fukara) bio na svecasnosti druge drzave koja ima preten ziju n adelove prve drzave , mogoa bi da se vrati SAMO U LISICAMA.Kao pocasni gost u Hrvatskoj svecanosti povodom proglasenja Srema kao dela Hrvatske drzave , smucio mi se ovaj odvratan lik.Nazalost ima dosta likova u Vojvodini koji magarce obican narod i lazu.Svako je mogao da vidi plan za Vojvodinu kojoj ce biti ponudjeno da udje u EZ ali tada ce poceti teror nad Srbima i svim nekatolicima.Nece imati posao pa i ako ga imaju sada preferncija ce biti Madjar.Svi Madjari u dijaspori imaju mape Madjarske u kojoj je Vojvodin a i to stampane 1984 godine.Vojvodjani a pogotovo Srbi iz Vojvodine neka shvate i pripreme se za egzodus jer to im sledi ako se Vojvodina odvojji a DS se pravi lud kao da ne cuje i ne vidi bas nista.Nikako da shvatim da je NIS Vojvodjanska svojin a.Da li je Vojvodina JEDINA ulagalau NIS ili cela Srbija?Bilo bi neverovatno da jeste.Ponekad imam osecaj da se u Srbiji iz nekog ugla pusta gas za uspavljivanje jer ovo sto se u drzavi desava postaje totalno blesavo i suludo.NEVEROVATTNO .!

Vec dugo vremena medjuljudski odnosi u Srbiji se truju raznoraznim idejama brozovih kopilana-internacionalaca.

Mozda bi jednom za uvek jedan Referendum resio pitanje drzavnog uredjenja i drzavne celovitosti!

Pa ako se odluci da svako cose Srbije ima svoju vladu, tj, dobro placenu birokratiju neka tako i bude ili u suprotnom da se prekine sa slicnim pricama.

Zavisno od rezultata Referenduma ili ce se pocepati drzava ili za jedan poduzi period (10-15 godina) "oduzeti rec" svima onima poput Canka.

Totalno ignorisati te i takve pa ako se odluci i kaznjavati takve bukace za uznemiravanje javnosti.

Cist racun,duga ljubav sto bi rekao nas narod!

Canak je najpametniji politicar u Srbiji i Republici Vojvodini,a vi bagro koja se penite i potite sa trulim i idiotskim stavovima,mozete njemu samo p..... k....!!!!!! Pamtni politicari obicno ne opstaju u Srbiji,ili bivaju ubijeni ili ih sklanjaju na cudan nacin,jer narod srbije ne zasluzuje ucene i pametne politicare- "Kakav narod-takvi politicari"!!! Canak ce kad tad da izvede Republiku Vojvodinu na pravi put i uclaniti je u EU,za razliku od vasih u Srbiju koji ce da se brinu da se nikada ne maknete sa mrtve tacke (DSS,SRS,SNS, i puno njih.), i da konacno postanete Ruska gubernija-Made in BG pasaluk?!!!!! Videcete na sledece izbore ko je g-din Canak i koliko ce podrsku dobiti od gradjana Republike Vojvodine. Pozdrav do Predsednika Canka,

Izvini, ali ti sa ovakvom gramatikom, sigurno nisi Vojvodjanin nego Albanac.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.