Čanak: Možda je Bog stvorio svet, ali nije Vojvodinu

Izvor: Vesti-online.com, 10.Jul.2011, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak: Možda je Bog stvorio svet, ali nije Vojvodinu

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je danas da toj pokrajini treba da se vrati sva imovina koju su Vojvođani stvorili.

"Ono što su Vojvođani napravili - to je njihova imovina. A Vojvođani su u Vojvodini napravili sve pa i samu Vojvodinu. Možda je po nastavnim programima sekularne države Srbije bog stvorio svet, ali su Vojvodinu stvorili Vojvođani", rekao je Čanak na sednici Glavnog odbora LSV.

On je ocenio da se investicije iz Vojvodine >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << "odvlače sračunato i smišljeno" i da se potom usmeravaju tamo gde neke partije imaju svoje glasače.

"Mi ne možemo da se trkamo sa onima koji koriste državne fondove za potrebe svojih stranaka", rekao je Čanak.

On je konstatovao da je Srbiju zahvatila poplava regionalista i decentralista čiji program "ođednom liči na program LSV", iako su, kako je naveo, to isti oni koji su do juče napadali LSV i "tobože se zalagali za jedinstvo države".

Prema njegovim rečima, decentralizacija ne znači dati opštinama više novca kojima će plaćati više obaveza i zahtev za tim procesom više ne dolazi samo iz Vojvodine već i iz svih krajeva Srbije. Čanak se osvrnuo i na najave da će se restitucijom crkvi vratiti "polovina" Nacionalnog parka Fruška gora.

"Tako će nacionalni park postati imovina za potkusurivanje klerourbanističke mafije, koja se u Dečanima svojevremeno nije tukla oko teoloških dogmi nego oko građevinskog zemljišta", rekao je Čanak.

Čanak je najavio da će LSV 14. jula obeležiti 21 godinu postojanja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.