Čak i jedan Amerikanac u Iraku je previše

Izvor: B92, 29.Apr.2023, 23:49

"Čak i jedan Amerikanac u Iraku je previše"

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei poručio je danas iračkom predsedniku Abdul Latif Rašidu, koji je u poseti Iranu, da su SAD nepouzdan prijatelj.

On je dodao i da Irak ne bi trebalo da dozvoli da američke trupe budu prisutne na njegovoj teritoriji.

On je istakao da je previše prisustvo čak i jednog Amerikanca u Iraku.

"Amerikanci nisu prijatelji Iraka. Oni nisu prijatelji ni sa kim. Čak nisu lojalni ni svojim evropskim prijateljima", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hamnei, prenosi Rojters.

Rašid je naveo da je glavni cilj Iraka da produbi bilateralne odnose sa Iranom i da se reše preostala sporna pitanja između te dve zemlje, pritom ne pominjući odnose zvaničnog Bagdada i Vašingtona.

SAD u Iraku imaju oko dve i po hiljade vojnika koji su tamo kako bi pomogli lokalnim snagama u borbi protiv Islamske države.

Iranske vlasti se, sa druge strane, protive američkom vojnom prisustvu na svojim granicama jer smatraju da je zapadna vojna intervencija uzrok nestabilnosti u tom regionu, navodi Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.