U hali Čair u Nišu 232 pacijenta, još dvadesetak kreveta slobodno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2020, 14:12

U hali Čair u Nišu 232 pacijenta, još dvadesetak kreveta slobodno

U privremenoj bolnici u hali "Čair" do sada su zbrinuta 232 pacijenta sa virusom korona sa lakšom kliničkom slikom, a prema rečima koordinatora te privremene bolnice Gorana Stanojević, to je za oko 100 više pacijenata nego što ih je bilo juče.

Stanojević je naveo da najmlađi pacijent u Čairu ima 19, a najstariji 78 godina, kao i da su u hali zbrinute i trudnica i žena koja se nedavno porodila u Kliničkom centru, a koje su za sada dobro.

Navodeći da je kapacitet >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << hale 256 kreveta, Stanojević je kazao da je ostalo još dvadesetak mesta, prenose lokalni mediji.

"Pacijenti su stabilni, ali ako se desi da im se stanje pogorša tokom boravka ovde, mi ih pratimo intenzivno, prebacujemo ih po potrebi na Kliniku za plućne bolesti ili na Infektivnu kliniku", kazao je Stanojević.

U Nišu su, osim hale Čair, za smeštaj lakše obolelih od virusa korona, spremne sale osnovnih škola "Mika Antić" i "Dušan Radović", a gradonačelnik Darko Bulatović naložio je da se u tu svrhu obezbedi još oko 500 kreveta u domovima za đake i studente.

Čair ispunjava sve uslove za smeštaj pacijenata

Po nalogu Zaštitnika građana Zorana Pašalića, načelnik Odeljenja za hitno postupanje u stručnoj službi Zaštitnika građana Vladimir Milošević kontrolisao je danas uslove u privremenoj bolnici u hali Čair u Nišu, kako bi utvrdio da li objekat ispunjava sve propisane uslove za smeštaj pacijenata s blažim simptomima zaraze koronavirusom.

"Danas smo obišli halu Čair u skladu s najavama Zaštitnika građana da ćemo tokom vanrednog stanja obilaziti mesta u kojima su građani Republike Srbije smešteni pod karantinom, zdravstvenim nadzorom ili radi lečenja. Posle obilaska, utvrđeno je da u medicinskoj službi i u prostorijama u kojima su smešteni pacijenti postoje svi neophodni uslovi za boravak i opremanje takvih bolnica u skladu sa zakonima i pravilnicima koji propisuju odgovarajuće uslove. Zadovoljni smo onim što smo videli i smatramo da su vojska i zdravstveni radnici obavili dobar posao", rekao je Milošević.

Kako je istakao, u objektu je obezbeđen prostor za prijem 256 pacijenata i u njemu se trenutno nalazi njih 230 s potvrđenim prisustvom koronavirusa. Milošević je dodao da se u toku dana očekuje popuna smeštajnih kapaciteta, a posle toga predviđene su nove lokacije za nove privremene bolnice i pacijente.

Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije angažovani su na obezbeđenju hale Čair, dezinfekciji objekta i površina oko hale i u pružanju sanitetske podrške.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zaštitnik građana nakon kontrole - hala "Čair" ispunjava uslove za smeštaj pacijenata

Izvor: JužneVesti.com, 09.Apr.2020

U pogledu higijene, kao i stalne i brze komunikacije, hala "Čair" ispunjava uslove privremene bolnice u koju je pretvorena, saopštio je nakon kontrole Zaštitnik građana. U hali se, prema poslednjim informacijama, nalazi 232 ljudi koji su pozitivni na virus korona, a koji imaju lakšu kliničku sliku,...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.