Čađo: Nema kriminala u vlasti RS

Izvor: Vesti-online.com, 21.Dec.2011, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čađo: Nema kriminala u vlasti RS

MUP Republike Srpske nema saznanja o postojanju organizovanih kriminalnih grupa u tom entitetu, kaže ministar policije Stanislav Čađo i dodao da je MUP RS u prošlosti "vodio intenzivne aktivnosti na eliminisanju svih ozbiljnih organizovanih kriminalnih grupa".

"Nemamo iluzije da se one neće razviti u neke nove, ali to je stalni posao i složenost posla kojim se bavimo", kazao je Čađo.

Upitan kako komentariše izjavu direktora Obaveštajno-bezbednosne službe BiH >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Almira Džuve da je organizovani kriminal zastupljen na svim nivoima vlasti i da je ušao u sve pore društva, Čađo je kazao da mu "nije jasno na koje je organizovane kriminalne grupe i prostore Džuvo mislio".

Prema njegovim rečima, OBA skoro nikakve podatke ne dostavlja policiji RS, a kada ih i dostavi radi se o "minornim informacijama".

Ministar policije RS postavio je pitanje da li BiH može da funkcioniše sa tako pozicioniranom obaveštajno-bezbednosnom službom, dodajući da je zabrinjavajuće to što direktor OBA na taj način govori o stvarima koje treba da zabrinu svakog ozbiljnog čoveka i da otvore niz pitanja za bezbednosne agencije.

"To je još jedna potvrda u kakvoj zemlji čuda se mi nalazimo", kazao je Čađo.

Direktor OBA izjavio je juče da postoji veza izmedju najviših nivoa vlasti i kriminalnih organizacija, te da je to razlog za veliku zabrinutost.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.