Čadež i Al Ahmedi: Tržište Saudijske Arabije otvoreno za kompanije iz Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2023, 17:21

Čadež i Al Ahmedi: Tržište Saudijske Arabije otvoreno za kompanije iz Srbije

Saudijska Arabija je značajna investiciona i trgovinska destinacija, te nudi ozbiljne poslovne mogućnosti za kompanije iz Srbije, istaknuto je danas na sastanku Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije i Usame Dahela Al Ahmadija, ambasadora Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini.

PKS navodi da su kao zajedničke tačke saradnje istaknuti poljoprivredno-prehrambeni sektor, IT, kao i zajednički infrastrukturni projekti, turizam i zdravstvo.

U saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se ističe da će PKS u narednom periodu definisati sa saudijskim partnerima u kojim sve sektorima postoji prostor za dalje unapređenje saradnje dve privrede.

Dodaje se da postoje planovi o učešću srpskih kompanija na sajmu prehrambene industrije The Saudi Food Show 2023, koji će biti održan u junu u Rijadu

Navodi se da na tržištu Saudijske Arabije, koje je krenulo ka ulaganjima u obnovljivu energiju, poljoprivredu i turizam, postoje komparativne prednosti privrede Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

PКS i Vajber dogovorili strateško partnerstvo

Izvor: Beta, 08.Feb.2023, 15:33

Privredna komora Srbije i kompanija Rakuten Viber biće strateški partneri na razvijanju usluga za mala i srednja preduzeća u Srbiji u cilju digitalizacije njihovog poslovanja, dogovoreno je danas na sastanku predsednika PКS Marka Čadeža i direktora za razvoj na vodećim tržištima kompanije Rakuten...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.