Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jun.2020, 18:48

Čadež (PKS): Pozivamo privrednike Šumadije i Pomoravlja da iskoriste poslovnu asocijaciju

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež pozvao je danas privrednike Šumadije i Pomoravlja da iskoriste podršku poslovne asocijacije i dođu do najboljih inovativnih rešenja za unapređenje poslovanja i jačanje konkurentnosti svojih kompanija i proizvoda.

Čadež je na otvaranju prve regionalne kancelarije Кluba otvorenih inovacija PКS, rekao da su usluge Komore, od umrežavanja do edukacije, približene privrednicima i spuštene u regione u kojima oni žive >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i rade, saopštila je PKS.

"Nedavnim osnivanjem Кluba PКS na nacionalnom nivou i otvaranjem njegovih kancelarija u regionalnim privrednim komorama, podržavimo razvoj privrede povezivanjem kompanija iz tradicionalnih sektora sa inovativnom, digitalnom i naučno-istraživačkom zajednicom koja ima i može da kreira rešenja i proizvode koji će unaprediti njihovu organizaciju, proizvodne i poslovne procese, komunikaciju sa partnerima i kupcima", izjavio je Čadež.

Podsetio je da PКS nizom aktivnosti, od povezivanja kompanija tradicionalnih i visokotehnoloških, nauke i privrede, edukacijom, podrškom u digitalnoj transformaciji, pomaže i podstiče kompanije da više primenjuju i same kreiraju inovacije, da bolje iskoriste inovacioni potencijal i prednosti koje digitalno poslovanje pruža.

"Odgovor i države i privrede na ono što nam se događalo proteklih meseci, tokom pandemije, vitalnost, inovativnost i sposobnost naših privrednika da rešavaju probleme u najtežim okolnostima, koje niko nije mogao da predvidi, uverava nas, da u narednih tri do pet godina, zaista možemo da uđemo u red 30 najinovativnijih zemalja. Želimo da to bude i brže", rekao je Čadež.

Čadež je kazao da u tome posebno ima značajna pomoć države – "ozbiljan paket državnih podsticaja razvoju inovativne privrede" koji je premijerka Ana Brnabić predstavila na tom skupu.

"Važno je da privrednici te podsticaje što više i bolje iskoriste i u tome mogu da računaju na podršku PKS", poručio je on.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.