Čad zatvorio granicu sa Sudanom

Izvor: Beta, 15.Apr.2023, 19:31

Čad zatvorio granicu sa Sudanom

Čad je danas zatvorio svoje granice sa Sudanom, pošto se rivalstvo između dva generala na čelu Sudana od puča 2021. pretvorilo u sukobe, posebno u Kartumu.Vojnici lojalni šefu sudanske vojske generalu Abdelu Fatahu al-Burhanu i paravojnim jedinicama Snaga za brzu podršku, koje predvodi general Mohamed Hamdan Daglo danas su počeli ulične i vazdušne sukobe.Prema privremenom izveštaju zvaničnog lekarskog sindikata, u Sudanu su ubijena tri civila - dva u Kartumu i jedan civil na jugu zemlje."Čad, suočen sa tim nemirima, odlučio je da zatvori granicu sa Sudanom do daljeg", rekao je portparol vlade Čada Aziz Mahamat Saleh.Čad deli granicu sa Sudanom dugu više od 1.000 kilometara na istoku zemlje. Graniči se i sa Darfurom, u zapadnom Sudanu, koji je često poprište plemenskog nasilja.UN, Afrička unija, Vašington i Moskva pozvali su danas na neposredni prekid vatre u Sudanu.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Čad zatvorio granicu sa Sudanom

Izvor: Danas, 15.Apr.2023

Čad je danas zatvorio svoje granice sa Sudanom, pošto se rivalstvo između dva generala na čelu Sudana od puča 2021. pretvorilo u sukobe, posebno u Kartumu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.