Čačanski đaci ponovo u humanitarnoj akciji za druga

Izvor: RTS, 08.Jan.2020, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačanski đaci ponovo u humanitarnoj akciji za druga

Luka Rakonjac, učenik Tehničke škole u Čačku, ponovo bije bitku sa opakom bolešću - sarkomom kostiju - koja traje od avgusta 2017. godine. Učenici i nastavnici njegove nekadašnje škole "Vladislav Petković Dis" iz Zablaća i Tehničke škole iz Čačka organizuju još jednu humanitarnu prodaju predmeta, čestitki, kao i peciva iz đačke kuhinje.
Pozivu mladih za pomoć Luki odazvali su se mnogi. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Pored štanda na Gradskom trgu gde prodaju svoje umetničke radove pomoć sakupljaju i u hodu. Čačani su zainteresovani za akciju. Neki kupuju predmete, a neki samo ostavljaju novac.

"Na izložbi radovi koje su namenski za pomoć drugu izradili tokom raspusta a tu su i peciva i kolači", kaže Ana Milutinović.
Luka je prošlogodišnji maturant škole u Zablaću i škola je i u martu ove godine organizovala sličnu akciju. I ovoga puta želja da se pomogne bila je velika.
Svoje radove deca će prodavati do petka. U akciji prikupljanja pomoći za Lukino lečenje uključile su se i drugi građani, mesne zajednice, sportski klubovi i ustanove.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.