Izvor: Blic, 23.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačanske vlasti naložile štednju vode

Grad Čačak sa vodovodnog sistema ''Rzav'' od utorka dobija samo 125 litara vode u sekundi, što je 30 odsto manje od uobicajene količine, pa su prvi put posle deceniju i po, ovaj grad i okolna naselja suočena sa nestašicom vode.

Odlukom predsednika opštine Velimira Stanojevića od danas su uvedene mere štednje u potrošnji vode - strogo je zabranjeno korišćenje vode za polivanje parkova, vrtova i bašti, pranje ulica i vozila, sve do stabilizacije snabdevanja vodom. Cisterne sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vodom već su poslate u neka naselja no obodu grada, koja su priključena na rezervoare u Ljubiću i Pridvorici, a koja već više dana imaju problem nestašice vode. Izvorišta starog vodovoda u Beljini pored reke Zapadna Morava, takođe su aktivirana.

Na sednici Upravnog odbora JP "Rzav" u Arilju, predsednici opština Arilja, Požega, Lučani, Ccačak i Gornji Milanovac odlučii su da Ministarstvu za vodoprivredu, šumarstvo i zaštitu životne sredne upute zahtev za smanjenje biološkog minimuma u vodovodnom zahvatu "Ševelj" blizu Arilja sa sadašnjih 700 na 400 litara vode u sekundi.

Trenutni protok vode na Rzavu je 1.100 litara, što je najmanje u poslednjih nekoliko godina, a posledica je dugotrajne suše i visoke temperature.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.