Čačani žele da usvoje 17 Japanaca

Izvor: Vesti-online.com, 20.Mar.2011, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačani žele da usvoje 17 Japanaca

Zaposleni u Poštanskoj radnoj jedinici u Čačku spremni su da u svojim domovima prihvate 17 mališana iz Japana. Za ovu inicijativu već je stiglo 12 prijava radnika pošta iz Čačka, Ivanjice, Lučana i Gornjeg Milanovca.

Akcija je pokrenuta posle pisma dobijenog iz kabineta direktora JP PTT sa molbom da se jave svi koji bi mogli i želeli da na ovaj način pomognu narodu Japana posle nedavnog katstrofalnog zemljotresa.

Rukovodilac Službe za pravne i kadrovske poslove >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pošte u Čačku, Jasmina Maričić, rekla je da je cilj akcije da se deca izmeste iz nezdrave sredine i da im se na određeno vreme pruži utočište.

Na ovaj poziv odazvali su se šalterski službenici, poštari i referenti, ali i neki upravnici.

Nada Marković iz pošte u obližnoj Atenici, koja ima četvoro svoje dece, izbegla 1999. godine iz Peći, prijavila se za prihvatanje dva mališana iz ove daleke zemlje.

Ova inicijativa će biti prosleđena japanskoj ambasadi, od koje zavisi da li će mali Japanci doći u Čačak.

Čačani ne zaboravljaju da je vlada Japana 2002. godine poklonila ovdašnjem Zdravstvenom centru razne aparate i opremu u vrednosti od oko 11 miliona dinara. Uskoro je stiglo i jedno ambulantno vozilo.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.