Izvor: RTS, 01.Jul.2022, 16:17

Čačani prikupljaju novac za lečenje sugrađanke

Čačanska Kancelarija za mlade, u saradnji sa nekoliko udruženja građana, organizovala je na Gradskom trgu Humanitarni bazar kako bi prikupila sredstva za lečenje teško obolele sugrađanke Vojke Jevtović.
Tridesetdvogodišnja Vojka Jevtović samohrana je majka trinaestogodišnjeg dečaka. Nakon lečenja karcinoma grlića materice od koga je obolela prošle godine, stanje joj se nedavno pogoršalo, kada je utvđeno da se zloćudni tumor proširio na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << glavu i druge delove tela.

Trenutno se nalazi na lečenju u istanbulskoj klinici kaže Vojkina sestra Gordana, gde je primila prvu terapiju.
Procena je da je za Vojkino lečenje u inostranstvu potrebno oko 20 hiljada evra. Sredstva se prikupljaju i preko računa ali i putem ove akcije, gde je Kancelarija za mlade u saradnji sa udruženjem Erudita organizovala humanitarni bazar i aukciju. Udruženja i građani ponudili su na prodaju svoje umotvorine, cveće i hranu .
I proteklog vikenda Kancelarija za mlade iz Čačku na Gradskom trgu je organozovala humanitarno fotografisanje kako bi se pomoglo Vojki. Tom prilikom je prikupljeno oko 70 hiljada dinara, koji su uplaćeni na račun mlade sugrađanke.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.