Čačak, oko 700 domaćinstava bez ispravne vode

Izvor: RTS, 15.Apr.2015, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačak, oko 700 domaćinstava bez ispravne vode

Voda sa sesokog vodovoda Trnavsko vrelo sa kojeg se snabdeva 700 potrošača i dalje je neispravna za piće zbog povećane mutnoće, kažu u čačanskom Zavodu za javno zdravlje.
Milka Levajac iz čačanskog Zavoda za javno zdravlje rekla je za Tanjug da je korišćenje vode sa Trnavskog vrela pod zabranom budući da tri uzastopna uzorka još nisu pokazala ispravnost.
"Veliki problem su predstavljale >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << padavine, a zatim i sneg koji se otapa, koji stalno stvara organsku mutnoću", navela je Levajac.
Kako je dodala, neophodno je obezbediti kompletan tretman prečišćavanja vode (bistrenje, filtriranje i dezinfekciju), ispiranje vodovodne mreže i njeno ponovno laboratorijsko ispitivanje.
Prema njenim rečima, žitelji Trnave se pijaćom vodom snabdevaju cisternama, a najverovatnije će se u narednom periodu korisnici priključiti na vodosistem "Rzav".
Inače, žiteljima ovog prigradskog naselja zabrana vode za piće na snazi je od februara meseca ove godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

700 potrošača bez pijaće vode

Izvor: B92, 16.Apr.2015, 02:06

Voda sa sesokog vodovoda Trnavsko vrelo sa kojeg se snabdeva 700 potrošača i dalje je neispravna za piće zbog povećane mutnoće..."Korišćenje vode sa ovog vrela je pod zabranom budući da još uvek tri uzastopna uzorka nisu pokazala ispravnost. Veliki problem su predstavljale padavine, a zatim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.