Izvor: Blic, 23.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačak će dobiti još dva mosta na Moravi

Čačak bi do kraja leta naredne godine trebalo da dobije još dva mosta na reci Zapadnoj Moravi, za čiju je izgradnju, prema odluci tenderske komisija, najbolju ponudu dalo preduzeće "Putevi" iz Užica, izjavio je Tanjugu predsednik čačanske opštine Velimir Stanojević.



Reč je, zapravo, o izgradnji po jednog betonskog mosta za prelaz motornih vozila, dužine 70 i širine kolovoza 10,8 metara, sa obe strane postojećeg starog zeležničkog mosta, koji će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << preuređen za prelaz pešaka i biciklista.

Izgradnja mostova , koji će povezivati centar grada sa naseljem Ljubić, koštaće 171,8 miliona dinara. Od te sume opština Čačak će dati 30 odsto, a Ministarstvo za infrastrukturu 13 miliona dinara, dok će ostatak novca biti obezbeđen iz Nacionalnog investicionog plana.

Na području opštine Čačak sada postoje dva mosta za prelaz motornih vozila, po jedan pešački i železnički most, kao i stari železnički most koji će biti preuređen za pešake i bicikliste

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.