Čačak: Zabranjeno rasipanje vode

Izvor: Vesti-online.com, 05.Avg.2013, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačak: Zabranjeno rasipanje vode

U Čačku je danas zabranjeno zalivanje parkova, vrtova, bašti, i pranje ulica i vozila vodom iz gradskog vodovoda. Odluku je donelo Gradsko veće Čačka na predlog Javnog komunalnog preduzeća "Vodovod".

Zabranjeno polivanje i pranje da bi bilo vode za piće  

Direktor "Vodovoda" Zoran Pantović je na sednici Gradskog veća rekao da je Javno preduzeće "Rzav" iz Arilja, koje snabdeva vodom Čačak i još četiri opštine, obavestilo o smanjenju isporuke vode >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zbog izuzetno niskog vodostaja na vodozahvatu "Ševelj" sistema "Rzav".

 

Pantović je istakao da stanje u Čačku za sada nije alarmantno – ima dovoljno vode za piće i tehničku upotrebu, ali je treba koristiti štedljivo. Prema njegovim rečima, ovo je sedma restrikcija vode u Čačku od 1999. godine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Racionalno trošite vodu

Izvor: B92, 06.Avg.2013, 09:51

Beograd -- U periodu visokih temperatura, kada je povećana potreba za vodom, neophodno je racionalno korišćenje usled restrikcija. U manjim rekama protok vode na minimumu...Apeluje se da se građani, dok traju vrućine, suzdrže od navodnjavanja poljoprivrednih površina, zalivanja zelenih površina,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.