Čačak: Vežba za vanrdene situacije

Izvor: RTS, 11.Jun.2019, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačak: Vežba za vanrdene situacije

U Čačku je nedavno organizovana združena pokazna vežba Gradskog štaba za vanredne situacije gde su pripadnici Civilne zaštite sa Vatrogasno-spasilačkom jedinicom Čačka i Službom hitne pomoći građanima prikazali načine delovanja i komunikacije određenih službi u vanrednim okolnostima.
Uspešnost akcije spasilačkih službi zavisi od situacije na terenu, ali i od pravovremene i sinhronizovane >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << akcije. Zato su u pokaznoj vežbi "Morava 2019." pokazani načini delovanja i komunikacije više službi u vanrednim okolnostima.

"Jako je važno da u nekim kriznim situacijama sve službe koje su raspoložive na ovom prostoru uzmu učešće u zaštiti stanovništva i zaštiti materijalnih dobara", navodi Dragiša Broćić, načelnik sektora za vanredne situacije Moravičkog okruga.
U pokaznoj vežbi prikazano je spasavanje iz reke, iz automobila i gašenje požara. Ujedno su svi proverili koliko su uvežbani.
"Svi subjekti sistema zaštite obavljaju dakle kroz svoje redovne delatnosti obavljaju dakle te neke aktivnosti kojim su već i pripremljeni i spremni, međutim, jedinice Civilne zaštite trebalo bi više uvežbavati'', smatra Bratislav Zečević, načelnik gradskog Štaba za vanredne situacije u Čačku.

U Čačku se iz gradskog budžeta dosta izdvaja za nabavku neophodne opreme za delovanje u vanrednim okolnostima.
"Opremanje i materijalno tehničko obezbeđenje jedinice sistema Civilne zaštite predstavlja ustvari pravu formulu i preduslov u smislu i prevencije i uspešnosti za odbranu od poplava, požara i nekih drugih vanrednih događaja", kaže Miroslav Vukosavljević, gradski većnik za bezbednost.
U združeno pokaznoj vežbi Gradskog štaba za vanredne situacije u Čačku učestvovali su pripadnici vatrogasno spasilačke jedinice, hitne pomoći, policije i članovi kluba ekstremnih sportova "Armadilo".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.