Izvor: B92, 03.Feb.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačak: Sveštenici prekinuli protest

Čačak -- Trojica sveštenika koji su strogim postom protestovali protiv odluke o premeštnju prekinuli sinoć protest.

Sveštenika su protestovali protiv odluke episkopa žičkog Hrizostoma da ih premesti u druge gradove. Episkop žički je odluku da odustane od premeštanja trojice sveštenika doneo na molbu ministra za infrastrukturu Velimira Ilića.

Protestu sveštenika Miroljuba Jovanovića, Dragana Nikitovića i Gorana Jankovića juče su se pridružila i šestorica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vernika, a svojim potpisima peticiju podrške overifikovalo je više od hiljadu građana.

Sveštenici koji su tri dana štrajkovali glađu smatraju da bi bili premešteni po kazni zbog toga što se u služenju Svete liturgije nisu pridržavali novih uputstava dobijenih iz Žičke eparhije, već su to činili onako kako se radilo od vremena Svetog Save.

Trojica sveštenika tvrde da nova pravila koja nalaže Žička eparhija nisu potvrđena od strane Svetog arhijerejskog sinoda Srpske pravoslavne crkve.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.