Čačak: Opšta TUČA u skupštini! (VIDEO)

Izvor: Mondo, 05.Jul.2017, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačak: Opšta TUČA u skupštini! (VIDEO)

Na sednici Skupštine grada Čačka, danas popodne je došlo do tuče, intervenisala je i Hitna pomoć zbog povrede predsednika Skupštine grada Igora Trifunovića, a sednica je prekinuta do daljeg.

Foto: Tanjug/Screenshot

Do incidenta je došlo pošto je predsednik Skupštine grada Igor Trifunović počeo da izriče mere opomene predstavnicima opozicije, a odbornik Dveri Aleksandar Tanasković prišao je stolu za kojim sedi Trifunović i bacio mu u lice skupštinski >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << materijal.

Bio je to povod da počne opšta tuča, pesničenje i guranje među odbornicima.

Izvor: TANJUG

Tokom ovog incidenta Trifunoviću je povređeno oko, zbog čega je intervenisala i Hitna pomoć, pa je prebačen na Urgentno odeljenje čačanske bolnice.

Skupština grada Čačka, koja je u utorak bila obeležena bizarnim momentim, poput istovremenog obraćanja odbornika sa dve govornice u sali, jednom regularnom, i drugom naknadno ubačenom, i danas je nastavljena u slučnom stilu, uz odlaganje od jutros za popodne, jednom pauzom, dve govornice i lomljenjem mikrofona.

Sednica je odmah po početku ponovo bila prekinuta zbog incidenta.

Frka u Čačku: Odbornici za dve govornice (VIDEO)

Predsednik Skupštine grada Igor Trifunović je, odmah nakon izlaganja predsednice Saveta za statut grada Branke Pavlović, o novom poslovniku o radu skupštine, otvorio pretres u načelu, ne dozvoljavajući odbornicima Dveri da reklamiraju povredu poslovnika.

Odbornici Dveri su zbog toga negodovali, blokirajući skupštinsku govornicu i sto za kojim sedi predsedavajući.

Trifunović je jednom broju odbornika Dveri izrekao opomene, a zatim je došlo do guranja među odbornicima i lomljenja mikrofona.

Na dnevnom redu 14. sednice nalazi se predlog novog poslovnika o radu, na koji su odbornici opozicije podneli više od 1.100 amandmana, a Savet za statut grada odbacio je veliku većinu.

U skupštinskoj sali se i dalje nalaze dve govornice.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.